Thursday, October 10, 2013

Basilikasta on moneksi

Sisäkasvihuoneessa pöllähtelee herkullisia tuoksuja, kun sohin yrttejä takimmaisia ruukkuja kurotellessani. Aij että, kesän tuoksu pimeänä syksynä!

Genovalainen basilika, punalehtinen basilika, sitruunabasilika ja kanelibasilika ovat sekä näyttäviä että herkullisia yrttejä! Niitä on myös helppo kasvattaa. Jokaisella basilikalla on omalaatuinen arominsa.  
 • Genovalainen basilika on suomalasittain se perinteisin. Lienee yleisin pestoon käytettävä basilika. Mielestäni yleiskäyttöisin ja herkullisin. Sopii myös jälkiruokiin kuten marja-hedelmäterriini.
 • Sitruunabasilikasta tulee mieleen jokin lapsuuden maku, jokin makeinen, jota en nyt keksi. Hyvin voimakas aromi.
 • Kanelibasilika onkin varmaan mielipiteitä jakava! Sen jopa hieman saippuainen maku tuo vahvasti mieleen aniksen. Sopii hyvin aasialaiseen keittiöön, enkä suosittelisi esim. pizzan päälle (on kokeiltu).
 • Punalehtistä basilikaa olen maistellut vasta vähän, joten en osaa vielä sanoa mausta kummempia. Kovin vahva se ei ainakaan ole.
Vielä pitää hankkia ainakin thaibasilikaa. Mitä kokemuksia sinulla on basilikoista?

Genovalainen basilika, punalehtinen basilika ja sitruunabasilika

3 comments:

 1. Kerran olen nähnyt thaibasilikaa kaupassa ja olihan sitä pakko ostaa. Maku oli todella yllättävä!

  ReplyDelete
 2. Siinäkin taitaa olla aika voimakas aromi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain. Siinä on, jos et tiennyt, aniksen aromi, mutta huomattavasti vahvempi kuin esim. mukulafenkolissa. Ainakin siis minun nenääni. En tiedä onko lajille ominaista, mutta niissä kaupan taimissa/ruukuissa oli todella vähän lehtiä. Siemenestä kasvattamalla voisi saada isomman sadon vaikka se pärjäsikin aika hyvin parvekepuutarhassa.

   Delete

Tha :)