Sunday, November 4, 2012

Avokado-pestocouscous / Avocado Pesto Couscous


Minulla on uusi ruokarakkaus: Avokado. Olen aiemminkin pitänyt tästä kermaisesta hedelmästä, mutta Avokadopasta vei pitämisen uudelle tasolle.

Tänä viikonloppuna olen tehnyt poikkeuksellisen paljon kasvisruokaa ja tämä resepti syntyi hetken mielijohteesta. Ensi kerralla laitan appelsiinimehua enemmän. Ruoka on todella nopea tehdä, vaikka pestokin on itse tehty. Oivaa arkiruokaa.

Avokado-pestocouscous valmistuu nopeasti.
Avocado Pesto Coucous will be prepared fast.
2 annosta

Couscous:
2 dl couscousia
1,5 dl vettä
½ dl luomu appelsiinituoremehua
1 rkl kasvifondia (tai maun mukaan)
kotimaisia kirsikkatomaatteja
1 kypsä avokado
½ keskikokoinen punasipuli
tuoretta limemehua

Pesto:
pieni kourallinen basilikaa
1 piskuinen valkosipulinkynsi
1 rkl pinjansiemeniä
1 rkl parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippuria
2-3 rkl laadukasta oliiviöljyä
  1. Kuumenna vesi, mehu ja fondi kiehuvaksi. Ota pois liedeltä ja kaada couscous sekaan ja anna hautua 5 minuuttia. 
  2. Survaise basilika ja pinjansiemenet sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suola, pippuri ja pilkottu valkosipuli. Lisää juusto ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon öljyä vähitellen, kunnes seos on tasaista tahnaa. Tarkista maku.
  3. Kuori avokado ja kuutioi. Viipaloi sipuli. Sekoita couscous, tomaatit, avokadokuutiot ja sipulisiivut keskenään. Purista sekaan limemehua. Tarkista maku. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Avokado-pestocouscous
Avocado Pesto Couscous
I have a new love: Avocado. It all began with the Avocado Pasta. I've liked the creamy fruit before, but the pasta recipe brought my affection to a whole new level.

This weekend, I've made exceptionally many vegetarian dishes and this recipe was created on a whim. Next time I'll use a little more OJ. The dish is really quick to prepare, even with the home-made pesto. Excellent everyday food.

2 servings

Couscous:
2 dl (0,85 cups) couscous
1,5 dl (0,6 cups) water
½ dl (0,2 cups) organic orange juice
1 tbsp vegetable fond (or to taste)
cherry tomatoes
1 ripe avocado
½ medium red onion
fresh lime juice

Pesto:
small handful of basil
1 tiny garlic clove
1 tbsp pine nuts
1 tbsp parmesan cheese
salt, black pepper
2-3 tbsp good quality olive oil
  1. Bring the water, juice and fond to a boil. Off heat, add couscous and let sit for 5 minutes.
  2. With an electric blender, mix the basil and pine nuts together. Add salt, pepper and chopped garlic. Add cheese and continue mixing. Gradually, add oil until the mixture is smooth paste. Taste.
  3. Peel the avocado and dice into cubes. Slice the onion into thin rings. Toss together the couscous, tomatoes, avocado cubes and onion rings. Squeeze the lime in. Taste. Serve hot or cold.

8 comments:

  1. Meillä tehtiin joskus ajat sitten tacoillan tähteistä hiukan saman tyylistä couscousia ja hyvää oli. Avocado sopii kyllä moneen, jälkiruoassa pitäisi vielä kokeilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahtava idea! Eiköhän kehitetä joku makea herkku?! Alkoi heti raksuttamaan...

      Delete
    2. jossain muistan hämärästi nähneeni jonkun suklaa-avocadomousse ohjeen ja sitä on pitänyt iät ja ajat kokeilla

      Delete
    3. Kuulostaa kyllä ohan hyvältä. Voisi kokeilla joskus. Mutta nyt ehkä vähän taukoa, ettei ihan kyllästy. ;)

      Delete
  2. Avokadopasta on ihan mieletön ja tämä sinun couscouskin kuulostaa tosi hyvältä:) Olen kokeillut avakadopastan ohjetta myös quinoan kanssa, ja toimi niinkin.Avokado on mahtava aines;täällä on sen aika parhaimmillaan juuri nyt ja torit täynnä sitä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse en ole kokeillut quinoa vielä ollenkaan, joten kiitos vinkistä. :)

      Delete
  3. heippa, voitit arvonnassa pienen palkinnon. laitahan osoitteesi s-postiini: maija_puhakainen@hotmail.com :)

    ReplyDelete

Tha :)