Thursday, November 1, 2012

Avokadopasta / Avocado Pasta

Niin. Minä myös. Viimein.

Safkaa - Parempaa arkiruokaa -kirjasta lähtenyt blogimaailman tämän hetken suosituin resepti, ihana Avokadopasta, pääsi täälläkin kokeiluun. Olihan se herkullista ja todella nopeatekoista. Pastan kypsyessä valmistuu kastike. Tätä voisi luonnehtia terveelliseksi fastfoodiksi, joka kelpaa kasvissyöjällekin.

Normaalisti käytän chilit siemenineen, mutta tähän maku olisi ollut liian vahva, varsinkin kun käytin bird's eye -chiliä.

Avokadopasta

 4:lle hengelle

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

  • Keitä pasta al dente.
  • Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pasta pöytään. Pilko valkosipuli ja chili kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. 
  • Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoita lusikalla. Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.
    Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
  • Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.
    Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.



This recipe has spread across the Finnish blog world like wildfire. No wonder. It turn out to be a really delicious dish with lots of flavor. You may want to try this!!

Normally, I use chilies with seeds but this dish would not handle a flavor that strong.

For 4 people

1 garlic clove
½ chili (remove the seeds)
1 lime
2 ripe avocados
salt
black pepper
about ½ dl good quality olive oil
handful of parsley
handful of basil
30 g pecorino cheese
30 g parmesan cheese
400 - 500 g spaghetti
  • Cook the pasta al dente.
  • You can make the sauce directly in the serving dish. Dice the garlic and chili in the bowl. Squeeze the lime juice. Cut the avocados and remove the stones. Dice the avocado in its shell and carve with a spoon. Chop the herbs and grate the cheese.
  • Add salt, pepper, oil, herbs and cheeses. Mix with a spoon. Taste! You need enough salt in your sauce or it will be flavorless.
  • Add some of the water you used for boiling the pasta in the sauce and mix the pasta with the sauce. Sprinkle with grated cheese and grind some pepper on top. Serve immediately.

11 comments:

  1. Sinäkin :D, minä tulen sitten vissiin viimeisenä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin! Tule vain, ei tämä ole kisa. ;)

      Delete
  2. Tämä on ollut hämmentävä ilmiö, mutta ilmeisesti siis maineensa ansainnut. Kyllä vielä joskus meilläkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta. Seuraavaa ilmiötä odotellessa.

      Delete
  3. Moikka, sinulla on kiva ruokablogi!
    Huomasin että tämä avokadopasta on tällä hetkellä tosi suosittu Suomessa.
    Se maistuu varmasti hyvältä, pitää joskus kokeilla, vaikka italialaiselle kuulostaa ehkä liian eksoottiselta :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Kuulostaako? Italiassahan käytetään kaikkia ko aineksia ruoanlaitossa? :)

      Delete
    2. Usein italialaisessa pastan reseptissä on kaikki nuo ainekset, mutta harvoin limeä tai avokadoa :)

      Delete
  4. Kaunis pasta :) en ole ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tehnyt avokadopastaa uudelleen vaikka tykkäsin siitä. Täytyypä taas pitkästä aikaa tehdä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Olen tehnyt pariin kertaan ja tänään tehty oli paras kerta. Avokado oli sopivan kypsää ja persiljan tilalla käytin korianteria. En viitsinyt tehdä uutta postausta, vaan otin uuden kuvan. ;)

      Delete
  5. Kiitos vinkistä! Etsin tätä reseptiä suomeksi sekä englanniksi jotta voin poikaystäväni kanssa tätä kokeilla. Ja niin ruokafriikki italianokin tästä tykkäsi. :) Laitoin blogiini linkin tänne, onko ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tottakai sopii. Tämä on kyllä kiva siitäkin, että on helposti muunneltavissa. :)

      Delete

Tha :)