Thursday, March 20, 2014

Ankanrintaa ja kiinalaisia lettuja

Eipä ollut vielä koskaan tullut tehtyä itse mitään ankasta! Tuoretta ankanrintaa sai Hakaniemen kauppahallista. Ei ollut aikaa jäädä odottelemaan lihan sulamista, kun lihanhimo iski keskellä lauantaista päivää.

Ankanrintaa ja kiinalaisi pannukakkuja

Sain idean tähän ruokaan Ken Homin mainiosta keittokirjasta Kiinalainen wokki. Siinä kokonainen ankka höyrytetään ja uppopaistetaan. Tuloksena on kiinalaisten ravintoloiden yksi suosituimmista ruoista, ankanrintaa ja kiinalaisia lettuja. Meillä ei ollut aikaa kokkailla tuntikausia, joten päädyin vain paistamaan ankanrintaa. Pannukakkujen kera voisi kyllä sopia paremmin ylikypsä rapsakka liha, mutta sopi tämäkin!

Seesamiöljyllä maustettuja lettuja

Lettujen teko oli helppoa ja nopeaa! Niitä ei kannata turhaan kaulia etukäteen, vaan aina yksi kerrallaan sitä mukaa, kun edellinen paistuu.

Ankkaa ja Hoisinkastiketta

Maut luodaan lihan pintaan hierotulla mausteseoksella ja Hoisinkastikkeella. Lisäkkeeksi käy esim. pikapaistetut valkosipuliset tankoparsat.

Nämä kiinalaiset pannukakut on tosella helppo ja nopea tehdä

6-8 annosta

Kiinalaiset letut:
275 g vehnäjauhoja + jauhottamiseen
2,5 dl kiehuvaa vettä
2 rk seesamiöljyä
 1. Mittaa jauhot isoon kulhoon. Sekoita joukkoon vähitellen kiehuva vesi esim. syömäpuikoilla, kunnes taikina on tasaista. Lisää hieman vettä, jos taikina tuntuu löysältä. Vaivaa kunnes kimmoisaa, n. 8 minuuttia. Peitä taikina kelmulla ja anna tekeytyä 30 minuuttia.
 2. Ota taikina kulhosta ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Leivo n. 50 cm:n pituinen ja 2,5 cm:n paksuinen tanko. Leikkaa tanko 18 samankokoiseen palaan ja pyöritä palloiksi.
 3. Pane kaksi taikinapalloa päällekkäin seuraavasti: kasta toisen pallon pohja seesamiöljyyn ja pane öljyinen puoli toisen taikinapallon päälle.
 4. Kauli keko kiekoksi, jonka halkaisija on 15 cm. Kuumenna paistinpannu miedolla lämmöllä. Laske ohukainen pannuun ja paista pari minuuttia, kunnes alapinta on kuivahtanut ja siihen on ilmestynyt ruskeita läiskiä. Käännä ja paista samoin toinen puoli. 
 5. Nosta lettu pannusta ja anna sen jäähtyä sen verran, että sitä voi käsitellä. Repäise letut varovaisesti irti toisistaan ja jätä odottamaan.
Ankka:
ankanrintaa
viismaustetta
sichuaninpippureita
mustapippureita
jeeraa
sormisuolaa
 1. Tee ankanrintaan rasvapuolelle ristikkoviillot. Valmista mausteseos huhmaressa. Hiero seosta lihan pintaan.
 2. Laita ankka rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Paista keskilämmöllä niin kauan, kunnes rasva on ohentunut sopivasti, n. 6-8 minuuttia. Käännä ja jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 50.
 3. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia.
 4. Viipaloit liha ja tarjoile Hoisinkastikkeen, lettujen ja kevätsipulin kera.

2 comments:

 1. Duck pancakes on niin hyvää hoisin kastikkeen, kevätsipulin ja kurkun kanssa! Kiitos lettujen ohjeesta, nyt ei ole mitään syytä olla tekemättä niitä itse :)

  ReplyDelete

Tha :)