Monday, September 2, 2013

Goat's Weed kasvaa kohinalla, Haba nirsoilee

Goat's Weed (C. annuum) on nyt 3 kk:n ikäinen ja alkanut kukkimaan ja tuottamaan satoa. Tänä vuonna ei ole enää odotettavissa kovinkaan paljon satoa, sillä olin ajatellut talvettaa kasvin ikkunalaudalla ilman keinovaloa. Pituutensa vuoksi se ei oikein enää mahdu kasvikaappiin, enkä haluaisi pätkiä sitä ihan heti. Saa nähdä, mihin ratkaisuun päädyn.

3 kk:n ikäinen Goat's weed

Goat's weed on hennon karvan peittämä chili, jonka podit osoittavat taivasta kohti. Kypsyessään väri vaihtuu mustan kautta punaiseksi.

Goat's weed saa miehen kyyneliin.

Habanero (C. chinense) näyttää vielä vähän kaljulta keskiruumiistaan, kun leikkelin sen taimivaiheessa kehittämät ylisuuret lehdet pois. Kyllä siihenkin pikkuhiljaa taas kasvaa lehtiä. Kuvassa näkyy vasemmalla pieni haara. Siihenkin on ilmestynyt nyt nuppuja.

Habanero ja sen ainut podi.

Uskoin, että itäikkuna ei riitä Habanerolle sadon tuottamiseen. Olin osittain väärässä, sillä yksi podi on kasvanut jo suureksi. Toisaalta muut hedelmöittyneet marjat putoilevat (tai kukat eivät edes hedelmöittyneet tops-puikkokäsittelystä huolimatta), eli ihan kaikki kasviolosuhteet eivät ole kunnossa. En ota tästä painetta, sillä panostan nyt kasvin hyvässä kunnossa pitämiseen ja satoiluun sitten vasta ensi vuonna.

Habanero ja sen ainokainen marja.

2 comments:

  1. Onpas tuo goats weed kasvanut mahdottoman pitkäksi kolmessa kuukaudessa, hieno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taitaa olla annuum-lajille tyypillinen nopea kasvutahti. :)

      Delete

Tha :)