Thursday, January 23, 2014

Appelsiini-karamellijuustokakku / Orange Caramel Cheesecake

Kun juustokakkuhimo iskee, on oltava valmiimpi kuin partiolainen. Uunissa paistettua juustokakkua kun ei saman päivän aikana vielä nautita!

Marmoroitu makia appelsiini-karamellijuustokakku
Marble Orange Caramel Cheesecake

Perusresepti löytyy aiemmasta postauksesta. Sokerin määrää voi hieman vähentää, sillä tähän kakkuun tulee appelsiinituorejuustoa (esim. Valio), joka on makeampaa kuin maustamaton versio. Marmorointi on tehty tiputtamalla kakun pintaan ennen uuniin laittoa nokareita karamellisulatejuustoa ja vetämällä kuvioita pintaan kakkutikulla.

Pala kakkua!
Piece of Cake!

Kakussa on ihan oikesti siis sulatejuustoa! Valiolla on tarjolla karamellin ja suklaan makuisia sulatejuustoja pienissä purkeissa. En itse keksinyt tarkalleen mitä tuote on, sillä olin saanut purkit kaveriltani tietämättä mitä ne sisältävät. Arvelin niiden olevan jotain karamellikastiketta ja jopa kondensoitua maitoa - hieman suolaista tosin. Kysyin lopulta asiaa Valiolta. Maku on miellyttävä ja aika erilainen perus kaupan vastaaviin tuotteisiin verrattuna. Mausta tuli eniten mieleen Amerikan herkku Salt water taffy, jota olen itsekin tehnyt.

Karamellisulatejuusto sopii makeaan juustokakkuun. Maku korostuu ehkäpä vielä paremmin niinkin yksinkertaisessa herkussa kuin paahtoleivässä! Paahda valkoista leipää, levitä päälle karamellisulatejuustoa, ripottele pintaan tuoreita mansikan viipaleita ja nauti: nami!

Karamellisulatejuusto
Caramel processed cheese

The basic recipe can be found here. I substituted the unflavored cream cheese with orange flavored cream cheese and marbleized the cake with caramel processed cheese (could use salted caramel sauce). You may want to use less sugar as the flavored cream cheese is much sweeter than the unflavored one.

10 comments:

 1. Nami,ihanan näköistä!Ja tuo karamellisulatejuusto kuulostaa mielenkiintoiselta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli myös hyvin nopeasti syöty koko kakku. :) Kertonee mausta.

   Delete
 2. Hei!
  Tässä blogin lukijoille hieman taustatietoa tuotteesta: Kyseessä on makea sulatejuusto, jonka makuvariantit ovat karamelli ja suklaa. Sulatejuustot on tarkoitettu herkutteluun ja niillä saa herkullisen maun ja suutuntuman leivälle, bageleille, croissanteille, vohveleille, pannukakuille, kuppikakuille, letuille sekä kakkuihin ja muihin leivonnaisiin. Tuotteet ovat juustopohjaisia levitteitä, jotka sopivat käytettäväksi sellaisenaan tai monipuolisesti leivontaan.

  Herkutteluterveisin,
  Pekka Valion markkinoinnista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis onko kyseitä sulatejuustoa ostettavissa ihan normi kaupoista kun en ole kyseiseen tuotteeseen törmännyt. Eikä edes teihän myyntiedustaja ole infonnut

   Delete
 3. Uskomattoman hyvän kuuloinen ohje!

  ReplyDelete
 4. Omg, en oo ehtinyt käymään blogissasi ikuisuuteen (ihan liian pitkään aikaan) ja törmäsin heti tällaiseen herkkuun. Kääk! Tahtoo maistaa!! :D
  Purkin kyljessä kyrillisiä aakkosia joten saako tätä juustoa vaan tuolta itänaapurista? ;(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh. :D Venäjän markkinoille tuo taitaa olla tehty, Nämä purnukat on Valion omasta putiikista tehtaan kyljessä, enkä osaa valitettavasti sanoa saako tätä muualta.

   Delete
 5. Älytöntä kyllä jos eivät haista Suomen markkinarakoa.. :P

  ReplyDelete

Tha :)