Sunday, February 16, 2014

Korvasieni-pekonipiirakka / False Morel & Bacon Pie

Puhuin aiemmin, kuinka aikanaan voitin ennakkoluuloni korvasientä kohtaan ja kuinka siitä tuli yksi lempisienistäni. Sen koostumus on mielestäni ihan erilainen kuin muissa sienissä ja makukin on omaa luokkaansa. Haluaisin osata hyödyntää korvasieniä monipuolisemmin ja sen vuoksi olen pyrkinyt keksimään uusia tapoja valmistaa sitä. Mitä kaikkea korvasienistä voi tehdä perus muhennoksen, keiton ja piirakan lisäksi? Otan mielelläni vinkkejä vastaan!

Pakastimeen jäi enää yksi pussukka, joten toivottavasti kevät tulee pian!

Korvasieni-pekonipiirakka
False Morel & Bacon Pie

Alkuperäinen resepti on Myllyn Parhaalta. Korvasin osan korvasienistä pekonilla ja käytin hieman enemmän kermaa.

1 pkt (500 g) lehtitaikinaa
200 g korvasieniä (kahteen kertaan ryöpätyt!)
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia, kuutioituna
1 sipuli
tilkka öljyä
3 munaa
2 dl kuohukermaa + 2,5 dl ruokakermaa
100 g (vahvaa) juustoraastetta
mustapippuria myllystä, suolaa
tuoretta tai kuivattua persiljaa, kirveliä ja rakuunaa

Paloittele sienet pienimmiksi. Kauli tai painele sulanut taikina vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26-27 cm). Nosta vuoka kylmään odottamaan. Kuullota sipulisilppua ja sieniä hetki pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä yrteillä. Siirrä astiaan. Anna jäähtyä. Paista pekonikuutiot samalla pannulla ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja kerma ja lisää joukkoon korvasieniseos, pekonit ja juustoraaste sekä viimeksi valkuaisvaahto kevyesti käännellen. Pistele taikinapohja haarukalla ja kaada täyte päälle.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 225-asteessa  25-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kera. 


Korvasieni-pekonipiirakka
False Morel & Bacon Pie

False morels are deadly poisonous when raw, but really delicious if properly parboiled. I guess False morels aren't that common outside the Nordic countries, though. You could substitude them with your favourite strong-flavoured mushrooms.

1 packet (500 g) puff pastry
200 g false morels (twice parboiled!)
1 packet (170 g) bacon, cubed
1 onion
oil
3 eggs
2 dl double cream + 2,5 dl some lighter cream
100 g (strong) grated cheese
fresh black pepper, salt
fresh or dried parsley, chervil and tarragon

Chop the mushrooms. Roll out the puff pastry and pat it in a pie dish (diameter 26-27 cm). Transfer the dish in the fridge. Sautee the chopped onions and mushrooms for a while in a skillet. Season with salt, pepper and herbs. Transfer in a bowl. Let cool. Cook bacon cubes in the same skillet and drain on paper towels. 

Separate the egg whites and yolks. Beat the egg whites until stiff peaks forms. Mix the yolks and cream and add the mushrooms mix, bacon and grated cheese. Fold in the egg whites. Prick the base with fork and pour the filling on top.


Bake in 225 degree c oven for 25-30 minutes. Serve warm with fresh lettuce salad.

No comments:

Post a Comment

Tha :)