Wednesday, September 19, 2012

Pitkään haudutettua karitsan lapaa sienimuhennoksella / Slow-Cooked Shoulder of Lamb with Mushroom Sauce

Aiemmassa postauksessa kerroin käyneemme mieheni kanssa sienimetsällä ja Reini lihatiskillä. Nautiskelimme karitsan jauhelihapullia ja ihanaa sienimuhennosta. Tällä kertaa lautaselle pääsi pitkään ja hartaasti haudutettua karitsan lapaa seuranaan toisenlainen - yhtä herkullinen - sienimuhennos. Tämänkin kertaisen herkun meille teki kokonaisuudessaan mies. Itse hoidin vain asettelun ja kuvaamisen.

On se tuo slow cooker vaan mainio väline. Vähän aromipesä siitä tulee mieleen, mutta vain vähän. ;) Se oli todella edullinen hankinta ja on maksanut itsensä takaisin jo moneen kertaan. Siinä on kätevä hauduttaa stroganoffit, kaalipadat, paistit ja melkein mitä vain!

Tarjoile tämäkin ruoka riisi-moniviljan kera.

3 annosta
Pitkään haudutettua karitsan lapaa sienimuhennoksella
Slow-Cooked Shoulder of Lamb with Mushroom Sauce
Pataan porisemaan:
n. 1,4 kg karitsan lapaa
punasipulia puolitettuna
selleriä paloina
piparjuurta viipaleina
porkkanaa paloina
2 dl punaviiniä
3 dl kahvia
vettä niin, että lihat melkein peittyvät
1 lihaliemikuutio
pari kolme laakerinlehteä
pieni kourallinen katajanmarjoja
timjamia
suolaa
  • Ruskista lihapalat ilman voita pannulla ja siirrä haudutuspataan.
  • Lisää loput aineet pataan. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä pitkään.
Sienimuhennos:
n. 5 dl mustatorvisieniä ja suppilovahveroita 
voita
salottisipulia
2 dl siivilöityä karitsan haudutuslientä
kermaa "sopivasti"
suolaa
  • Paista sienistä pannulla suurin osa nesteestä pois (ei tarvitse voita). Lisää pannulle voita ja sipulia ja jatka paistamista.
  • Lisää vähitellen lientä ja lopuksi kermaa. Keitä kasaan. Mausta.
Se helpoin tapa valmistaa ruokaa: Slow Cooker
The easiest way to prepare food: Slow Cooker
Reinin lihatiski Hakaniemen kauppahallissa
Reinin liha at Hakaniemi Market Hall
In a previous post, I was telling how we managed to find tons of mushrooms and bought some lamb. We enjoyed lamb meatballs with creamy white wine and mushroom sauce. This time on the menu, we had slow cooked shoulder of lamb and different - yet equally delicious - mushroom sauce. Again, my husband prepared the whole dish and I only shot the beauty I plated.

The Slow Cooker is so handy! It was a great buy that has payed itself over and over again. It's convenient for cooking beef stroganoff, stews, roasts and just about anything!

Serve with multigrain-rice.

yields for 3 people

For lamb:
about 1,4 kg shoulder of lamb (about 3 lb)
red onions, halved
celery chunks
horseradish, sliced
carrot chunks
2 dl red wine
3 dl coffee
water, so that the lamb is almost covered
1 cube of meat bouillon
2-3 bay leaves
a small handful of juniper berries
thyme
salt
  • Brown the lamb chunks without butter in a pan and transfer to slow cooker.
  • Add the remaining ingredients into the pot. Put the lid on and simmer over low heat for a long time.
For Sauce:
about 5 dl black trumpet mushrooms and funnel chanterelles
butter
shallots
2 dl sieved broth from the slow cooker
cream "suitably"
salt
  • Fry the mushrooms on a pan to evaporate excess water (no need for butter). Add butter and shallots and continue sauteing.
  • Gradually add broth and finally the cream. Reduce. Season to taste.

4 comments:

  1. Ah, tää oli varmaan TAIVAALLISTA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli ja vielä myöhemmin ruisleivän päällä! ;P

      Delete
    2. Mulle kans slow cooker :D! Mistä olet hankkinut? Annos näyttää herkulliselta ja valmiiseen pöytään oli varmasti mukava päästä.

      Delete

Tha :)