Sunday, May 5, 2013

Matcha-murokeksit / Matcha Shortbread Cookies

Olin jo pidemmän aikaa halunnut testata vihreää teetä leivonnassa. Matchan haju muistuttaa keitettyjä vihreitä vihanneksia ja maku on miellyttävän makeahko. Aromi alkaa muuttumaan nopeasti, kun paketti on avattu, joten tee kannattaa nauttia piakkoin. Testasin teetä myös toiseen leivonnaiseen, josta myöhemmin lisää.

Matcha-murokeksit / Matcha Shortbread Cookies
2 pellillistä

Murotaikina:
160 g vehnäjauhoja
120 g voita, huoneenlämpöistä
1 rkl Matcha-jauhetta (tai vähemmän)
50 g sokeria
  1. Sihtaa jauhot kulhoon.
  2. Vatkaa voi vatkaimen keskiteholla, kunnes kermaista. Lisää teejauhe ja jatka vatkaamista hetki. Lisää pikkuhiljaa sokeri ja vatkaa täysteholla kunnes kuohkeaa.
  3. Lisää 1/3 jauhoja ja vatkaa alhaisella teholla. Lisää pikkuhiljaa loput jauhot, sekoita vain tarvittava määrä.
  4. Kerää massa palloksi. Kaulitse, tee piparit ja siirrä pellille. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
  5. Paista 160-asteisessa uunissa kunnes kypsiä. Värin ei kuulu tummua, joten älä paista liikaa.
Match green tea
For a long time, I have been wanting to try green tea in baking. Matcha tea's aroma resembles cooked green vegetables and the taste is pleasantly sweet. The aroma will start to change rapidly once the package is opened, so you should consume it soon after.

Yields 2 baking trays

Shortbread batter:
160 g fluor
120 g butter, room temp.
1 tbsp matcha (or less)
50 g sugar
  1. Sift the flour in a bowl. 
  2. Beat the butter with an electric mixer on medium-high speed until creamy. Add the matcha and continue beating for a while. Gradually, add the sugar and beat on high speed until fluffy.
  3. Add 1/3 of the flour and beat on low speed. Gradually, add the rest of the flour and mix only what is needed. Do not over mix.
  4. Gather the batter into a ball. Roll out the dough, cut out cookies and thransfer on to the baking tray. Refrigerate for 1 h.
  5. Bake in 160 C (325 F) degree oven until done. The color should not change, so don't over bake.

10 comments:

  1. Ite oon pitkään miettiny ton Matcha-teen ostamista juuri leivonnaisten värjäämiseen. Nyt tuli entistä kovempi himo ostaa sitä, kiitos tämän reseptin! :)

    ReplyDelete
  2. Matcha sopii kyllä hienosti leivontaan. Siitä tulee hieno väri ja ihan oma maku. Meillä on tehty "mokkapaloja", jossa on kaakaon ja kahvin sijaan matchaa sekä taikinassa että kuorrutteessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mielenkiintoinen sovellus! Tiedätkö mistä Suomessa saa Matchaa? Itse ostin omani Singaporesta.

      Delete
    2. Me ostimme Jyväskylästä Coffeasta. Helsingissä on ainakin Thehuoneessa.

      Delete
    3. Thehuonetta olisinkin Helsingissä veikannut. Hyvä tietää varmaksi, kiitos!

      Delete
  3. Kiva idea laittaa keksit tuollain lehden muotoon. Noita on varmasti kiva napostella kera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Myöhemmin tuleva postaus paljastaa syyn muotoon. ;)

      Delete
  4. Kauniin näköisiä ja todella mielenkiintoisen kuuloisia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Minna. Olivat mielenkiintoisen makuisia myös. :)

      Delete

Tha :)