Sunday, May 26, 2013

Loputkin Key Lime -vaavit omiin ruukkuihinsa

Aiemmin arvioin pikkuisia Key Lime -taimia olevan kymmenkunta. Kolme taimea oli omissa pikkuruukuissaan ja loput yhdessä isossa. Lukumäärä on nyt 9, mutta uskon, että pientä hävikkiä on tiedossa. Yksi pikkuruukuissa kasvavista vaaveista on parin kuukauden jälkeenkin vielä töpö siemenpää.

Siirsin nyt myös isossa purkissa kasvaneet omiin pikkuruukkuihinsa. Kuvassa näkyy kuinka eri kokoisia kahden kuukauden ikäiset taimet ovat. Ulommaiset taimet ovat tuplataimia, eli samasta siemenestä pukkasi kaksi kasvia, joilla on omat juurensa. Sitruksilla on usein useampi alkio per siemen.

Taimet voisi jättää kasvamaan yhdessäkin, mutta ajattelin, että vievät vain elinvoimaa toisiltaan ja mahdollisesti kuristavat toisiaan. Siispä erottelin juuret varovaisesti toisistaan ja ruukutin kaikki.

4 siementä, 6 Key Lime -taimea.

2 comments:

  1. Siirrätkö nuo jossain vaiheessa ulos vai pidätkö ihan sisällä vain? Tämä on jännä projekti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä ei valitettavasti ole pihaa eikä parveketta. Joutuvat tyytymään keinovaloon. Ehkä joskus, jos muutetaan sopivaan paikkaan. Ovat tosin niin lämmön perään, että en tiedä uskaltaisinko Suomessa ulkoiluttaa. Jännää ja hidasta!

      Delete

Tha :)