Lemon Passion Curd |
2 pientä tölkkiä
2 munaa
1 dl sokeria
55 g vähäsuolaista voita kuutioina
1,5 luomusitruunan kuori ja mehu
1 passionhedelmän siemenet ja malto
- Vatkaa munien rakenne rikki ja siivilöi kuumankestävään kulhoon.
- Lisää loput ainekset ja aseta kulho hiljaa poreilevan vesikattilan päälle. Pohja ei saa osua veteen.
- Hämmennä seosta jatkuvasti, kunnes koostumus on vanukasmainen. Nosta kulho kylmälä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen jäähtymään.
- Kaada tahna steriloituihin tölkkeihin, sulje ja siirrä jääkaappiin.
- Tahna säilyy jääkaapissa ainakin 1 viikon.
Lemon Passion Curd
Tangy and sweet filling for cake and macarons, or just to go with scones or toasted bread. This tasty curd is a really good alternative to regular lemon curd.
2 small jars
2 eggs
1 dl (0.4 cups) sugar
55 g (2 oz) low sodium butter, cubed
1,5 zest and juice of organic lemons
1 pulp and juice of passion fruit
- Whisk eggs and pour through a sieve in a heat-resistant bowl.
- Add the rest of the ingredients and suspend the bowl over simmering water. Don't let the bowl touch the water.
- Stir until it is pudding like consistency. Transfer to cool in sink filled with cold water.
- Pour the curd into two sterilised small jars, cover and transfer to fridge.
- The curd will keep at least 1 week in the fridge.
No comments:
Post a Comment
Tha :)