Wednesday, January 9, 2013

Armi ja Däni

Blogissani on ollut joulun jälkeen hiljaista. Samaa en voi onneksi sanoa kodistamme. :) Meille muutti 11 päivää sitten kaksi karvapalleroa, jotka haimme 360 km:n päästä Seinäjoelta. SSESY oli pelastanut katit maalaistalosta, kun emo oli viimeisillään tiineenä. Armi synnytti 4 tervettä pentua, joista yksi matkasi meille emonsa kanssa ja kolme pääsi äitini luokse. Kisut pääsevät näkemään toisiaan myöhemminkin, mikä on kiva asia.
Armi retuuttamassa pehmopötköään.
Armi's favourite toy.
Armi on arviolta 1,5-vuotias ja Däni on 15-viikkoinen. Kumpikin on kilpikonna väritykseltään. Olen ymmärtänyt, että kilpparit ovat aina tyttöjä, tai ainakin jonkin sortin eunukkeja.

Yhtenä iltana heräsin kovaääniseen kopsutukseen ja kynsimiseen. Armilla oli pää avonaisen treenikassini sisällä ja samalla pehmitti uutta ihanaa petiään. On nuo kissat välillä ihmeellisiä...

Ihanan raikas treenikassi on varmaan hyvä paikka torkkua.
I wonder why a sweaty stinky bag is the best place to nap?
Dänille maistuu ruoka hieman paremmin, mutta Armi on sen verran nirso, että mikään muu kaupan märkäruoka kuin tonnikala ei uppoa. Aloin jo olemaan hieman epätoivoinen, kun oikein mikään ei ollut herkkua kummallekaan. Latzit, Whiskasit, Gourmet Goldit yms. kaupan mätöt tuli kokeiltua. Ihan paniikissa en ollut, sillä kupissa oleva kuivamuona on laadukasta ja maistuvaa.

Sitten se tapahtui. Kuppi tyhjeni alle nanosekunnin niskat tutisevien herkuttelijoiden toimesta! Ja vielä olisi mennyt lisää, sillä kupit piti syväpuhdistaa! Almo nature kana & kurpitsa on kuulemma eri hyvää. ;) Olen melko ihmeissäni ruokakaupan ja eläintarvikeliikkeen ruokien erosta, vaikka olen niistä kokemuksia/juttuja kuullutkin. Vakuutuin.

Däni hetken paikallaan.
Däni kitten, still for a change.
Menoa ja meininkiä riittää! Varsinkin n. klo 23 alkaa sellainen ralli, ettei uskoisi emonkin olevan jo aikuinen. Mutta en valita, kauanhan tätä jo odotettiinkin. Itse olen halunnut talouteemme katteja jo pidemmän aikaa.

Leikki maistuu aina.
Always nice to play.
Varsinkin Dänillä on tasan kaksi vaihdetta: 0 ja 100. Se joko juoksee päättömästi tai nukkuu. Ei ole kauaa huonotuulinen kun tätä menoa seuraa.

KkkkrNAu, kuulostan Velociraptorilta.
I sound like Velociraptor.
Heittelin tänään tuttuun tapaan maailman parasta lelua, karvaista kilinäpalloa, Dänille ja huomasin, että sehän osaa noutaa. Aika herttaista? :)


Introducing our new kitties...Armi about 1,5 years old rescue cat and her kitten Däni, now 15 weeks.

14 comments:

 1. Eiiih, miten suloisia kissoja! :3 Tuo Armi-nimi vaan naurattaa, kun äitini nimi on Armi. =D
  Tosi ihana tuo videokin! <3

  ReplyDelete
 2. Voi ei miten suloisia ovat! Molemmat näyttävät kyllä niin niin ihanilta kavereiltä.

  Paljon onnea uusista perheenjäsenistä!

  ReplyDelete
 3. Ihanat! Onnea uusien perheenjäsenten johdosta.Kissat ovat ihania;olen entinen kissanomistaja (nykyinen koiranomistaja) mutta syötän kotitaloni läheisyydessä vakituisesti asuvat ulkokissat joka ilta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Hienoa työtä teet. Nälkäisiä kisuja varmasti riittää siellä päin maailmaa.

   Delete
 4. Kuinka suloisia!! :-) Aivan ihania kuvia oot saanut otettua :-)

  ReplyDelete
 5. Miau! Voi mitä söpöliinejä, iiiihania! Ja ihan mahtavat nimet! :D Meilläkin popsitaan pääasiassa Almon märkäruokia; kana tosin ei arvon neidille kelpaa, mutta kaikki kalaisat variantit ovat ok. Almoa muuten löytyy myös Stockalta, joten pelkästään sapuskan perässä ei tarvitse erikoisliikkeisiin välttämättä mennä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä kuulla, että löytyy muualtakin. Hinta lienee Stockalla melko korkea? Olen miettinyt, että jotain muutakin kuin tonnikalaa ja kanaa voisi koittaa syöttää täydennysruokana, mutta vielä en ole löytänyt sellaista makua, joka kelpaisi Armillekin. :)

   Delete

Tha :)