Friday, August 4, 2017

Málaga osa 2: La Taberna del Pintxo Larios

Pintxo on espanjalainen pikkusyötävä, joka on vähän samantyyppinen kuin tapas. Silminnähtävä ero tapakseen nähden on se, että pintxo on keihästetty tikulla ja niissä on usein pohjana leipä. Lisäksi pintxo on aina yksittäinen syötävä (minipizza, kroisantti, entrecôte patongin palan päällä,...), mutta tapas voi olla melkeinpä mitä vain tarjoiltuna pienessä kipossa. Ero on kuinkin häilyvä, sillä joissain paikoissa samaa annosta saatetaan kutsua tapakseksikin.

Nimitys pintxoille tulee siis espanjankielisestä sanasta pincho (= piikki, lävistää).

Pintxoja kylmätiskissä

Käymme syömässä Pintxoja joka kerta, kun olemme Málagassa vähän pidempään. Näyttää siltä, että olemme jämähtäneet tähän samaan paikkaan, sillä emme ole kokeilleet vielä muita pintxopaikkoja (tapaspaikkoja kylläkin). Joskus on liian helppoa mennä varman päälle. Toisaalta mikäs siinä, kun paikka on varma ja valikoimaa riittää.

La Taberna del Pintxo Larios

Homma menee niin, että istut sisään tai ulos pöytään, jolloin tarkoilija tulee kysymään syötkö pintxoja. Myöntävän vastauksen ja juomatilausten jälkeen jäät vaan odottelemaan. Jos haluat, voit itse hakea kylmiä pintxoja tiskiltä. Jossain vaiheessa tarjoilija tulee pöytään kertoen mitä on tarjoilla ja jos tarjottimen valikoima kiinnostaa, otat itse lautasellesi haluamasi pintxon. Älä unohda jälkkäripintxoja! Niitä on erillisellä tiskillä ja toki niitäkin tarjoillaan pöytiin.

Pintxot hinnoitellaan tikun mukaan

Hinnoittelu perustuu erilaisiin tikkuihin ja jälkiruokien tapauksessa lautasiin. Ravintolasta saa myös à la cartea ja lista näkyy ainoastaan seinällä. Erillistä paperista listaa en itse ainakaan muista nähneeni. Annokset ovat isoja ja hyviä.

à la carte löytyy taululta

Minulla on lempiannos, joka pitää saada aina. Onneksi se on kylmätiskissä, sillä lämpimät pintxot vaihtelevat joka kerta paljon. Surimi-raputäytteinen(?) todella tuhti kroisantti vie kieleni mennessään!

Lisää pintxoja kylmätiskissä

Ravintola sijaitsee vanhan kaupungin keskeisimmän kadun, Calle Lariosin, alkupäässä ja sinne on helppo löytää.

Google maps


Annan tälle paikalle vahvan suosituksen. Jos olet Málagassa käymässä, mene ihmeessä tänne vaikka vaan parille!
---
Kirjoitus on osa Málaga-sarjaa. Löydät muut kirjoitukset täältä.

No comments:

Post a Comment

Tha :)