Tuesday, August 1, 2017

Málaga osa 1: Space Invaders

Aloitan tällä blogipostauksella Málaga-aiheisten postausten sarjan, jossa tulen käsittelemään kaikenlaista Málagaan liittyvää. Kerron ravintoloista, pubeista, kahviloista, tapahtumista, shoppailumahdollisuuksista, mitä nähdä ja tehdä ja mahdollisesti jostain muustakin.

Aihe ei ole ihan sattumanvarainen, sillä appivanhempani asuvat täällä suurimman osan vuodesta ja olemme käyneet täällä mieheni kanssa jo nelisen vuotta pari kolme kertaa vuodessa. En ole tullut aiemmin ajatelleeksi, että kokemuksistamme saattaisi olla iloa ja hyötyä muillekin. Toivottavasti näin tulee olemaan!
---
Ensimmäinen postaus voisi olla aiheen Taide tai Pelit alla.

Space Invaders Málaga

Ihmettelin jo jokin aika sitten Málagan rakennusten ym. seinillä näkyviä mosaiikkisia pikseliolioita, joita tuntui ilmestyvän näkyviin sitä enemmän mitä enemmän niihin kiinnitti huomiota.

Space Invader Plaza de la Mercedillä

Viime viikolla kun näin taas yhden ukon lisää ajattelin, että näiden täytyy olla jotain Banksy-juttuja: näillä pitää olla joku tarkoitus. Alkoi armoton googletus.

Space Invader

Ilokseni melko pian selvisi, että todellakin nämä otukset ovat Invader-nimisen anonyymina pysyttelevän taiteilija tekosia. Omien sanojensa mukaan pseudonyymi mahdollistaa omissa näyttelyissä käymisen ilman, että kukaan tunnistaa taiteilijaa.

Space Invader, 40 pistettä

Space Invaders -projekti alkoi jo vuonna 1989. Sen pääajatus on taiteen levittäminen museoiden ym. ulkopuolelle. Lisäksi taiteilija halusi vapauttaa Space Invaders -pelin hahmot fyysiseen maailmaan. Valloitettuja kaupunkeja on ympäri maailmaa tällä hetkellä 72 ja valloittajia 3502.

Space Invader, 50 pistettä

Málagassa on 29 hemmoa ja niistä ansaitsee yhteensä 1020 pistettä. Löysin viikon aikana 10. Aika hauskaa loma-ajanvietettä. En tiedä miten nuo pisteytetään, mutta osasta oli ilmoitettu pisteet artistin nettisivuilla.

Space Invader Muelle Unolla

Valloittajia on tavallisesti 20-50 per kaupunki, joten etsittävää riittää.

Space Invader Lariosin alussa

Yhtäkään pikselihäiskää ei tarvinnut erikseen etsiä, vaan jokainen löytyi sattumalta. Kun sen ensimmäisen löytää, niin alkaa löytymään lisää helposti, kun vain nostaa katsettaan.

Space Invader Plaza de la Marinalla

Invader ei ole käynyt vielä Visbyta pohjoisemmassa. Olisi aika hauskaa, jos näitä ilmestyisi esim. Helsinkiin. Saattaisi toki olla, että virkamiehet poistattaisivat ilkivallaksi katsomansa taiteen heti mihin se ilmestyisikin.

Space Invader, 30 pistettä

Málagassakaan ei aina katsota hyvällä Invaderin touhuja. Uusimpiin asennuksiin lukeutuva flamenkotanssija aiheutti hiljattain haloon, kun se oli kiinnitetty palatsin seinään, eikä piispa katsonut sitä hyvällä. Saattaa siis olla, että tämä valtaaja saa vielä lähdön.

Space Invader. 50 pistettä

Ollaan vielä pari viikkoa Málagassa, joten saattaa olla, että saldo vielä kasvaa. :) Puuha on yhtä addiktoivaa kuin rekkarien bongaus.

Voit lukea lisää projektista ja maailmanvalloituksesta täältä. Valloitetut kaupungit näkyvät kartalla täällä.

Space Invader, 50 pistettä
----
Lisätty myöhemmin...

Tämä Invader löytyi elokuussa 2017 jostain päin läheltä Larios-ostaria.

Tammikuussa 2018 löydetty Invader on rautatieaseman lähellä.

No comments:

Post a Comment

Tha :)