Monday, July 31, 2017

Gambas pil-pil

Ollaan parhaillaan lomailemassa Málagassa. Täällä tulee syötyä usein ulkona, sillä ruoka on halpaa, mutta aika paljon tulee myös tehtyä itse ruokaa kotona. Tänään gazpacho sai seurakseen Gambas pil-pilin, joka on suosittu espanjalainen tapas. Se on yksinkertaisuudessaan rapuja tirisevässä oliiviöljyssä, joka on maustettu valkosipulilla ja kuivatulla chilillä.

En enää tilaa täällä (isoja) rapuja ravintolassa, sillä niitä ei koskaan putsata. Ehkä olen espanjalaisiin verrattuna turhan nirso, mutta mieluummin syön niitä sitten itse tehtynä.

Kotikutoinen Gambas pil-pil
Home-made Gambas pil-pil

Gambas pil-pil
mahdollisimman isoja katkarapuja
oliiviöljyä
suolaa
valkosipulia
kuivattua chiliä (esim. piri piri)
korianterin siemeniä
  • Putsaa ravut ja taputtele paperilla kuivaksi.
  • Kuumenna öljy pienessä kattilassa tai pannussa.
  • Lisää kaikki ainekset öljyyn ja kypsennä, kunnes ravut ovat pinkin värisiä. Tarkkaile, että valkosipulit eivät paahdu tai pala, eli öljy ei saa olla liian kuumaa.

We are currently on a holiday in Málaga. Most of the time we eat out, but quite often we like to cook at home. This time gazpacho was accompanied by Gambas pil-pil, which is basically shrimps in sizzling olive oil seasoned with dried chili and garlic.

Gambas pil-pil
as large shrimps as you can get
olive oil
salt
garlic
dried chili (eg. piri piri)
coriander seeds
  • Clean the shrimps and pat dry with paper towel.
  • Heat the oil in a small saucepan.
  • Add all ingredients in the oil and cook until the shrimps are pinkish. The garlic should not brown, so the oil should not be too hot.

No comments:

Post a Comment

Tha :)