En enää tilaa täällä (isoja) rapuja ravintolassa, sillä niitä ei koskaan putsata. Ehkä olen espanjalaisiin verrattuna turhan nirso, mutta mieluummin syön niitä sitten itse tehtynä.
Kotikutoinen Gambas pil-pil Home-made Gambas pil-pil |
Gambas pil-pil
mahdollisimman isoja katkarapuja
oliiviöljyä
suolaa
valkosipulia
kuivattua chiliä (esim. piri piri)
korianterin siemeniä
- Putsaa ravut ja taputtele paperilla kuivaksi.
- Kuumenna öljy pienessä kattilassa tai pannussa.
- Lisää kaikki ainekset öljyyn ja kypsennä, kunnes ravut ovat pinkin värisiä. Tarkkaile, että valkosipulit eivät paahdu tai pala, eli öljy ei saa olla liian kuumaa.
We are currently on a holiday in Málaga. Most of the time we eat out, but quite often we like to cook at home. This time gazpacho was accompanied by Gambas pil-pil, which is basically shrimps in sizzling olive oil seasoned with dried chili and garlic.
Gambas pil-pil
as large shrimps as you can get
olive oil
salt
garlic
dried chili (eg. piri piri)
coriander seeds
salt
garlic
dried chili (eg. piri piri)
coriander seeds
- Clean the shrimps and pat dry with paper towel.
- Heat the oil in a small saucepan.
- Add all ingredients in the oil and cook until the shrimps are pinkish. The garlic should not brown, so the oil should not be too hot.
No comments:
Post a Comment
Tha :)