Wednesday, July 12, 2017

Lemon Drop satoaa tänä vuonna kivasti

Lemon Drop (C. baccatum) tuotti viime vuonna ison pettymyksen, kun se hyvän alun jälkeen jäi vaaksan mittaiseksi kepiksi. Melkein kaikki sen lehdet lähtivät ja koko chili näytti surulliselta Y-kirjaimelta.

Lemon Drop (C. baccatum) kuvattuna heinäkuun alussa.
Tänä vuonna tilanne on toinen! Kasvatin kaikki chilit tällä kertaa kookoksessa ja vaihdoin kasvupaikaksi idän puoleisen lasitetun parvekkeen. Länsipuolen lasittamaton parveke on oikeastaan vain osittain länteen päin ja osittain pohjoiseen. Ei siis mitenkään optimi kasvuympäristö.

Lemon Dropin  kukka.
Lemon Drop on ainakin suomalaisten harrastajien keskuudessa yksi suosituimmista ja helpoimmista (ei muistella viime vuotta!) chileistä kasvattaa. Se on yksi lempichileistäni, sillä sen polte on juuri sopiva, maku on aromaattinen ja se sopii moneen erilaiseen ruokaan salaateista kalaan. Jos omistaisin jäätelökoneen, kokeilisin tehdä esim. Lemon Drop -salmiakki-jäätelöä...

Tästä tulee vielä aika komea puska!
Lemon Drop on muuten mainio amppelichili, mutta ei sovellu Bonchiksi. Kasvaa siis rönsyilevästi, kuten perus baccatumit yleensä.

Kukkia ja podeja.
Ollaan lähdössä reilun kolmen viikon lomalle hetken päästä. Toivottavasti osa podeista ehtii kypsyä siiheksi. Ihan kolmea viikkoa en ehkä antaisi kypsien marjojen kuitenkaan roikkua oksilla, joten jos matkan aikana kypsyy satoa, täytyy ehkä pyytää kasteluapua pakastamaan ne.

Siellä niitä piileksii oksien siimeksessä.
Nimensä enteen mukaan nämä marjat kypsyvät keltaisiksi. Tuskin maltan odottaa!

No comments:

Post a Comment

Tha :)