Ihanaa, vihdoinkin tuoreita itse poimittuja sieniä! Kyseiset kantarellit olivat tyypilliseen tapaansa piilossa pitkän heinän alla ja ensimmäisen talloinkin syöntikelvottomaksi. Löydettiin myös kitkerähköjä keltaorakkaita, jotka saivat maustaa lihapadan. Vielä pari viikkoa sitten sammal suolla rutisi kuivana kenkin alla ja sain pariin otteeseen tyytyä tekemään mustikkapiirakkaa. Sienisyksy korkattu!
Löysin tämän reseptin Hellapoliisilta, enkä oikeastaan kokenut tarpeelliseksi muokata reseptiä, sillä se kuulosti juuri hakemaltani. Liiat kikkailut pilaavat herkän kantarellin aromin. Keitto ei tarvitse mielestäni edes happoa.
50 g voit
1 sipuli silppuna
1/2 l kantarelleja pilkottuna
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
100 g sulatejuustoa (Koskenlaskija)
(suolaa tarvittaessa)
tuoretta persiljaa
Creamy Chanterelle Soup
Löysin tämän reseptin Hellapoliisilta, enkä oikeastaan kokenut tarpeelliseksi muokata reseptiä, sillä se kuulosti juuri hakemaltani. Liiat kikkailut pilaavat herkän kantarellin aromin. Keitto ei tarvitse mielestäni edes happoa.
Täyteläinen kantarellikeitto Rich Chanterelle soup |
1 sipuli silppuna
1/2 l kantarelleja pilkottuna
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
100 g sulatejuustoa (Koskenlaskija)
(suolaa tarvittaessa)
tuoretta persiljaa
- Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki.
- Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
- Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
- Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia. Tarkista maku. Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.
Creamy Chanterelle Soup
50 g butter
1 onion, finely chopped
1/2 l chanterelle mushrooms, chopped
2 tbsp flour
5 dl water
1/2 vegetable buillon cube
2 dl double cream
100 g processed cheese (Koskenlaskija or other)
(salt, if needed)
fresh parsley
- Melt the butterin a pan. Saute the onions.
- Add the chopped mushrooms and stir until most of the liquid from the mushrooms has evaporated.
- Add the flour and stir.
- Add the water, buillon, cream and cheese.
- Cook over low heat for about 15 minutes. Taste. Sprinkle parsley on top, if desired.
Nami:) Mikä tahansa kantarelleista tehty on niin hyvää:) Nyt kun olin Suomessa löysin muutaman kantarellin jotka päätyivät kastikkeeseen.Täältä löysin kerran kuivattuja kantarelleja mutta kantarellit eivät lainkaan sovi kuivattavaksi;maku häviää niistä täysin.
ReplyDeleteSamaa mieltä kuivatuksesta. Pakastuskaan ei oikein toimi, sillä pakastetut kantarellit pitäisi kyllä nauttia pikapikaa. Muuttuvat pakkasessa mielestäni helposti kumiksi. Eipä ole vielä ollut ongelmia kuluttaa poimimiaan herkkuja. ;)
DeleteNamnamnam, pitää joskus kokeilla, ovat meinaan miun lempisieniä! (muita en juuri syökkään :P )
ReplyDeleteNoniin, siitä vaan kokeilemaan! :)
DeleteHei! Thanks for this wonderful recipe. I made it this week, and it was so delicious. I also mentioned your recipe on my recent blog post about mushrooms in Finland. :)
ReplyDeletehttp://www.magellanandpan.com/blog/finland-the-land-of-mushrooms
Happy to hear! I'm honored, thank you. ;)
Delete