Ensimmäinen podittava chili, Paprika gourmet, odotutti yli-innokasta aloittelijaa useamman kuukauden. Voisi tässä tapauksessa sanoa, että kärsimättömyys palkitaan.
|
Paprika gourmet kukkii ja podittaa |
Taimelle noususta oli kulunut yli 3 kk, ennen kuin paprika avasi ensimmäisen valkoisen nuppunsa. Valo-ongelmat selittänevät hitauden.
|
Tyypillinen c. annuumin valkoinen kukka |
Kun kukka lopulta aukesi, toimin pölyttäjänä ja ensimmäinen raakile ilmestyikin kukan kuihduttua jo parin päivän päästä. Kasvuvauhti on mielestäni ihan hyvä.
|
Noin viikon ikäinen paprikan raakile |
Myös Habanerossa on ollut jo muutaman päivän uutta elämää. Pahoin vain pelkään, että ainakaan luonnonvalo ei riitä näiden pienoisten kypsyttelyyn. Katsotaan miten käy...
|
Terttu nuppuja Habaneron latvassa |
Ostin hetki sitten lisäavuksi Led-valon, jolla annan osalle taimista lisävaloa illemmalla. Käytössäni oleva itäikkuna kun ei tunnetusti ole se paras valon lähde.
|
Lisävalona naapurien kiusaksi Led 120 W |
Se on kyllä näissä kotikasvatushommissa parasta kun harras odotus palkitaan :) nimim. kesäkurpitsa yllätti
ReplyDeleteOma sato paras sato :). Saa nähdä ehtivätkö omat paprikat kasvihuoneessa kypsyä, aika vihreiltä näyttävät vieläkin.
ReplyDeleteOnneksi niitä voi hätätapauksessa syödä vaikka vähän vihreämpänäkin. ;)
Delete