Thursday, July 27, 2017

R.I.P CAP 1144 (C. praetermissum)

Voi toista. Ainoa kasvamassa ollut villichilini, CAP 1144, päätyi kompostiin. Se oli houkutellut karvaiseen vartaloonsa kirvoja n. viikon poissaolomme aikana. Tai oli ne kirvat löytäneet paikalle jo hieman aiemmin, sillä eivät ne viikossa niin paljon ehdi lisääntymään. Tähän ei enää auttaisi kertapesu mäntysaippualla (tmv.), vaan kasvia pitäisi seurata ja hoivata pidemmän aikaa.

CAP 1144 (C. praetermissum)

En luovuttaisi näin helpolla, jos olisin ollut kotona seuraavat 4 viikkoa. Kirvat ovat jokavuotinen riesa, jota kyllä keskimäärin kestää ihan hyvin. Tilanne ei kuitenkaan ole tänä vuonna tämä. Olimme lähdössä pois kotoa kolmeksi neljäksi viikoksi ja sinä aikana kirvat olisivat tehneet tehtävänsä. Edes tuholaisia melko hyvin sietävä CAP 1144 ei olisi siitä selvinnyt.

En voisi odottaa, että kasvien kastelija rupeaisi niin perusteelliseen kasvikuiskaukseen kuin olisi ollut tarve.

Harmi siinäkin mielessä, että kasvilla oli ikää jo 2,5 vuotta.

Kirvan pirulaiset kukassa

Rumia ötököitä! Ne olivat aiheuttaneet jo sen verran tuhoja, että kukista ei enää muodostunut kovinkaan montaa uutta podia. Yllä olevassa kuvassa näkyy oikeassa alareunassa kirvojen toukkanahkoja. Todisteaineistoa pidemmästä olemassaolosta!

CAP 1144 ja sen surulliset oksat

Oli ne vaan kauniita kukkasia. Ja hyvin näkyy näistäkin seuraavista kuvista, miten ne voi olla erilaisia samassa kasvissa. Tämä on normaalia muillakin chileillä.

CAP 1144 kukka

CAP 1144 kukka

CAP 1144 kukka

CAP 1144 kukka

Podit eivät olleet ehtineet kypsymään. Kypsyessään näistäkin palluroista tulee kirkkaan punaisia. Podin varrestakin näkee kuinka karvainen tämä chililajike on.

CAP 1144 podi/hedelmä

No comments:

Post a Comment

Tha :)