Olen antanut itseni ymmärtää, että muffinin ja kuppikakun ero piilee tekotavassa. Pelkkä kuorrute ei siis tee kuppikakkua. Muffinien ainekset sekoitetaan keskenään ja tuloksena saadaan suhteellisen raskas kakku - kuppikakun ainekset vatkataan ja tuloksena saadaan kuohkea kakkumainen leivos. Vai oletko samaa mieltä?
Olen onnistunut tekemään niin paljon epäonnistuineita satseja huonoilla resepteillä. Useimmiten muffinit onnistuvat loistavasti, mutta kuppikakut jostain syystä joko litistyvät tai niistä kuplii paljon rasvaa. Nämä onnistuivat loistavasti.
Resepti on oivallisesta The Hummingbird Bakery - Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Lyhensin vähän vaiheiden selityksiä...
Dr Oetkerin palkintopaketti tarjosi muffinivuoat, vanilja-aromin, sokerimassaa, strösseleitä ja elintarvikeväriä.
12 kpl
Vaniljakuppikakut:
120 g (1,8 dl) vehnäjauhoja
140 g (1,6 dl) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita huoneenlämpöisenä (tai ripaus suolaa ja 40 g suolatonta voita)
1,2 dl täysmaitoa
1 muna
0,25 tl vanilja-aromia
250 g (4,2 dl) siivilöityä tomusokeria
80 g suolatonta voita
0,25 dl täysmaitoa
pari tippaa vanilja-aromia
strösseleitä, miniruusuja
I've let myself believe that muffins and cupcakes differ in how they are prepared. A mere frosting does not make a cupcake. Muffin ingredients are mixed together and the result is a relatively heavy cake - Cupcake ingredients are beaten together resulting in a fluffy and spongy cake. Would you agree?
12 cupcakes
For Vanilla Cupcakes:
120 g (1,8 dl) flour
140 g (1,6 dl) sugar
1,5 tsp baking powder
40 g soft butter (or pinch of salt and 40 g saltless butter)
1,2 dl milk
1 egg
0,25 tsp vanilla extract
250 g (4,2 dl) sifted powdered sugar
80 g saltless butter
0,25 dl milk
few drops of vanilla extract
sprinkles, miniroses
Sydämellisiä kuppikakkuja. Hearty Cupcakes. |
Pink is The color. |
Sweet for my Sweet ♥ |
Yksinkertainen oli paras koristelu. The most simple decoration was the best, imho. |
Vaniljakuppikakut:
120 g (1,8 dl) vehnäjauhoja
140 g (1,6 dl) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita huoneenlämpöisenä (tai ripaus suolaa ja 40 g suolatonta voita)
1,2 dl täysmaitoa
1 muna
0,25 tl vanilja-aromia
- Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
- Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, (suola) ja voi kippoon ja vatkaa sähkövatkaimella hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää vähitellen joukkoon puolet maidosta ja vatkaa, kunnes maito on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon.
- Vatkaa toisessa kulhossa nopeasti keskenään muna, vanilja-aromi ja loppu maito. Kaada seos kakkumassan sekaan. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Ota sekoittamattomat ainekset kulhon reunoilta taikinaraapimella mukaan taikinaan. Vatkaa vielä pari minuuttia, niin että seoksesta tulee sileää. Älä vatkaa liikaa.
- Lusikoi taikina paperisiin vuokiin ja paista 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki muffinipellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.
- Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle vaniljakuorrutetta ja koristele.
250 g (4,2 dl) siivilöityä tomusokeria
80 g suolatonta voita
0,25 dl täysmaitoa
pari tippaa vanilja-aromia
strösseleitä, miniruusuja
- Vatkaa tomusokeria ja voita sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Säädä koneen nopeus hiljaiselle. Yhdistä maito ja vanilja-aromi erillisessä kulhossa ja lisää seos sitten voivaahtoon pari lusikallista kerrallaan. Kun kaikki maito on sekoittunut vaahtoon, käännä vatkain täysille. Jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä pidempään vaahtoa vatkataan, sitä kuohkeampaa siitä tulee.
Valentine's Cupcakes |
12 cupcakes
For Vanilla Cupcakes:
120 g (1,8 dl) flour
140 g (1,6 dl) sugar
1,5 tsp baking powder
40 g soft butter (or pinch of salt and 40 g saltless butter)
1,2 dl milk
1 egg
0,25 tsp vanilla extract
- Preheat oven to 170 degrees C (340 degrees F).
- Measure flour, sugar, baking powder (salt) and butter in a bowl and with an electric mixer beat until mix is crumbly and the ingredients are mixed. Gradually, add half of the milk and beat until the milk has barely incorporated.
- In a separate bowl, whisk together egg, milk and vanilla. Pour the mix in the butter mix. Continue beating until the ingredients are mixed together. Don't beat for too long.
- Spoon the mix in paper cups and bake for 20-25 minutes. Let cool in muffin tin for a while and trasfer on a wire rack to cool completely.
- Spread the frosting on cooled cupcakes and decorate.
250 g (4,2 dl) sifted powdered sugar
80 g saltless butter
0,25 dl milk
few drops of vanilla extract
sprinkles, miniroses
- Beat the sugar and butter with electric mixer in medium speed until the mix is smooth. Adjust the speed to low. Combine the milk and vanilla in a separate bowl and add the mix in the butter mix a few spoonfuls a time. When all the milk has incorporated in the mix adjust the speed to high. Continue beating at least 5 minutes so that the mix is foamy and light. The longer you beat the lighter it gets.
Nam nam, miten herkullisen näköisiä! :) Voit hyvin olla oikeassa, että kuppikakun koostumuksen kuuluu olla erilainen kuin muffinien.
ReplyDeleteOli aika supermakeaa, että yksikin riittää. :)
DeleteOon näitä muffinsseja joskus tehnyt! Hyvän makuisia ovat! Ihania kuvia. Mun cubeliteni saapui tänään btw!
ReplyDeleteNoniin, kiva. Eikun kuvailemaan uudella tavalla. :)
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteApua, en kai mä ole poistanut jotain kommentteja? Ei ole ollut ainakaan tarkoitus! :-(
DeleteSitä vain, että näyttävät ihanilta! :)
DeleteKiitos ohjeesta, kuppikakut paistuvat parhaillaan uunissa!:) Ovat varmasti herkullisia!
ReplyDelete