Oletkos koskaan kokeillut kesäkurpitsaa pizzassa?! Yllättävää ehkä, mutta toimii.
Pizzassa täytyy olla täydellinen rapsakka pohja! Pizza must have a perfect crispy crust! |
½ pkt (25 g) tuorehiivaa
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
4 dl durumvehnäjauhoja
2 dl lämmintä maitoa
1 dl lämmintä vettä
2 rkl oliiviöljyä
0,75 tl suolaa
ripaus sokeria
Täytteet:
kastike: luomu tomaattimurskaa + oliiviöljyä + mustapippuria + tuoretta basilikaa
broilerin fileesuikaleita
emmentaljuustoraastetta
mozzarellaa
tuoretta jalapenoa
tuoretomaattia
punaista paprikaa
kesäkurpitsaa
- Keitä kastikkeen aineksia kasaan.
- Sekoita kaikki muut pohjan ainekset keskenään paitsi vesi. Vaivaa monitoimikoneessa, lisää vesi ja jatka vaivaamista kunnes kimmoisaa. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 60-90 min).
- Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pizzat. Voit pakastaa osan pohjista!
- Paista kanafileet kypsiksi.
- Levitä kastike pohjille. Levitä päälle edamjuustoraaste ja loput ainekset.
- Paista mahdollisimman kuumassa uunissa, kunnes pohja on kypsä.
Rapsakka pizza... Crispy pizza... |
25 g fresh yeast
3 dl whole wheat flour
4 dl durum wheat flour
2 dl lukewarm milk
1 dl lukewarm water
2 TB olive oil
0,75 tsp salt
pinch sugar
Toppings:
sauce: organic crushed tomatos + olive oil + black pepper + fresh basil
Chicken fillets
emmental cheese
mozzarella cheese
fresh jalapeno
fresh tomato
red bell pepper
zucchini
- Boil down the sauce ingredients.
- Mix all the dough ingredients together, except for the water, and process in food processor, add water and continue processing until it forms a smooth dough. Cover, and let rise until double in size (for about 60-90 minutes).
- Divide in four and form your pizzas. You can freeze some of the dough.
- Fry the chicken fillets and cube.
- Spread the sauce on top of pizzas. Sprinkle on cheese and other ingredients.
- In a hot oven, bake until the crust is done.
Kesäkurpitsaa löytyy lähes jokaisesta pizzastani, tosin ei nyt talvella, koska ei ole sen sesonki. Kesäisin se kuuluu poikkeuksetta pizzaan munakoison ohella :)
ReplyDeleteKiva kuulla! Käynkin heti tutustumassa blogiisi. :)
DeleteAivan taivaallisen näköistä pizzaa!
ReplyDeleteTänne peräkylällekkin on tullut jalapenoja, habaneroja ym. tuoreena, en tosin vielä ole kärryyn napannut. Mutta voi olla, että seuraavalla kauppareissulla...
Ja niitä voi pakastaa kokonaisina. Pysyvät "tuoreina" pitkään. =)
DeleteHerkullisen näköinen pizza! Jopa alkoi tekemään mieli omatekoista pizzaa. Voi minkä menit tekemään :)
ReplyDeleteJoko teit? =)
DeleteVoi vitsi, en ole koskaan tajunnut kotona laittaa kanaa pizzaan. Täytyypä kokeilla kun näyttää tämä sinun versiosi niin hyvältä :
ReplyDeleteEka kerta itsellenikin. :)
Delete