Friday, February 15, 2013

Kana-jalapenopizza / Chicken Jalapeno Pizza

En voinut ohittaa mahdollisuutta ostaa tuoretta jalapenoa, kun sitä viimein kaupasta löysin. Saa nähdä kauan tätä vaihetta kestää. Lähteekö vessapaperiostoksillakin aina jalapenopaketti mukaan?... Olen kauan ihmetellyt miksei suomalaisissa isoissakaan kaupoissa ole tuoretta jalapenoa. Purkkikama ei vaan tietenkään ole yhtään sama asia. Uunituore pizza ja jalapenon tuoksu, oih, nam! Joskus kun saisin vielä aikaiseksi kokeilla jalapeno popperseja. Tietäisikö joku lukijoista muuten toimivan reseptin niihin?

Oletkos koskaan kokeillut kesäkurpitsaa pizzassa?! Yllättävää ehkä, mutta toimii.

Pizzassa täytyy olla täydellinen rapsakka pohja!
Pizza must have a perfect crispy crust!
4 pizzaa

½ pkt (25 g) tuorehiivaa
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
4 dl durumvehnäjauhoja
2 dl lämmintä maitoa
1 dl lämmintä vettä
2 rkl oliiviöljyä
0,75 tl suolaa
ripaus sokeria

Täytteet:
kastike: luomu tomaattimurskaa + oliiviöljyä + mustapippuria + tuoretta basilikaa
broilerin fileesuikaleita
emmentaljuustoraastetta
mozzarellaa
tuoretta jalapenoa
tuoretomaattia
punaista paprikaa
kesäkurpitsaa
  1. Keitä kastikkeen aineksia kasaan.
  2. Sekoita kaikki muut pohjan ainekset keskenään paitsi vesi. Vaivaa monitoimikoneessa, lisää vesi ja jatka vaivaamista kunnes kimmoisaa. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 60-90 min).
  3. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pizzat. Voit pakastaa osan pohjista!
  4. Paista kanafileet kypsiksi.
  5. Levitä kastike pohjille. Levitä päälle edamjuustoraaste ja loput ainekset.
  6. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa, kunnes pohja on kypsä.
Rapsakka pizza...
Crispy pizza...
4 pizzas

25 g fresh yeast
3 dl whole wheat flour
4 dl durum wheat flour
2 dl lukewarm milk
1 dl lukewarm water
2 TB olive oil
0,75 tsp salt
pinch sugar

Toppings:
sauce: organic crushed tomatos + olive oil + black pepper + fresh basil
Chicken fillets
emmental cheese
mozzarella cheese
fresh jalapeno
fresh tomato
red bell pepper
zucchini
  1. Boil down the sauce ingredients.
  2. Mix all the dough ingredients together, except for the water, and process in food processor, add water and continue processing until it forms a smooth dough. Cover, and let rise until double in size (for about 60-90 minutes).
  3. Divide in four and form your pizzas. You can freeze some of the dough.
  4. Fry the chicken fillets and cube.
  5. Spread the sauce on top of pizzas. Sprinkle on cheese and other ingredients.
  6. In a hot oven, bake until the crust is done.

8 comments:

  1. Kesäkurpitsaa löytyy lähes jokaisesta pizzastani, tosin ei nyt talvella, koska ei ole sen sesonki. Kesäisin se kuuluu poikkeuksetta pizzaan munakoison ohella :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla! Käynkin heti tutustumassa blogiisi. :)

      Delete
  2. Aivan taivaallisen näköistä pizzaa!
    Tänne peräkylällekkin on tullut jalapenoja, habaneroja ym. tuoreena, en tosin vielä ole kärryyn napannut. Mutta voi olla, että seuraavalla kauppareissulla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja niitä voi pakastaa kokonaisina. Pysyvät "tuoreina" pitkään. =)

      Delete
  3. Herkullisen näköinen pizza! Jopa alkoi tekemään mieli omatekoista pizzaa. Voi minkä menit tekemään :)

    ReplyDelete
  4. Voi vitsi, en ole koskaan tajunnut kotona laittaa kanaa pizzaan. Täytyypä kokeilla kun näyttää tämä sinun versiosi niin hyvältä :

    ReplyDelete

Tha :)