Tämä olikin mielenkiintoinen resepti, noin etukäteen sen luettuani. Patonkitaikinaa vaivataan monitoimikoneellakin 15 minuuttia, jolloin leivästä on tarkoitus tulla ilmava ja kuohkea. Ennen paistoa patongit kieritetään rullalle ja pintaan hierotaan paistetusta pekonisilpusta, pippurista, sormisuolasta, paprikajauheesta, timjamin- ja persiljanoksista ja karkeasta crostinirouheesta tehtyä seosta. Iso osa seoksesta jäi pöydälle ja paiston jälkeen peltiin. Ehkä pelkkä mausteseos ilman pekonia ja crostinirouhetta olisi toiminut paremmin.
Leipää saa käsitellä varovaisesti, jos tahtoo pitää edes osan patonkeihin hierotusta seoksesta pinnassa kiinni. These baguettes must be handled carefully as the bacon crumbs will fall off easily. |
Nämä patongit on syytä nauttiavasta paistettuna.These baguettes should be enjoyed oven fresh. |
Täysjyvävehnäjauhoista tulee tuhti maku. Full wheat flour made the baguettes quite heavy. |
This was an interesting recipe. The dough was kneaded with food processor about 15 minutes. This made the bread "fluffy and airy". Before baking the baguettes were rolled into a twist and rubbed with fried bacon and crostini crumbs and spice mix. A large part of the mix was left on the table and after baking on the baguette tin. Maybe just the spice mix without the bacon and crostini crumbs would have worked better.
Ompas hyvän näköistä! Kelpaisi mullekkin :)
ReplyDeleteKieltämättä näissä on potentiaalia. Ensi kerralla ilman beikönia ja crostineja. :)
Deleteihanan näköistä.. tätä koemaistaisin mieluusti. Leila leipoo sarjassa tehtiin vaaleita suklaapatonkeja. tuli jotenkin mieleyhtymä sen yhteydessä, josko maistuisi samalta kuin suklaamunkki.. mutta tuskinpa silti lopputulos maistuisi mulle niin hyvin kuin tämä sinun ohjeesi. Voipi olla että jättäsin pekonin pois, mutta muuten kyllä maistuisi :)
ReplyDeleteMaku oli kyllä hyvä. :) Ohjeessa oli kyllä kivoja uusia vinkkejä ainakin itselleni.
DeleteNäyttävät todella herkullisilta vaikka taisivatkin olla vähän huonon onnen patonkeja. Hienosti haaste on edennyt.
ReplyDeletePekoni maustuisi hyvältä, jos se pysyisi pinnassa. Ehkä patongin päälle paiston jälkeen?
DeleteHaaste on edennyt odotettua hitaammin, mutta eipä tässä ole kiire. :)
Ompa hauska ohje, itselle ihan uusia ideoita.
ReplyDeleteKuulostaa hyvältä!
ReplyDeleteVoiskohan sen pekonin heittää sinne väliin, siis ennen kun se kääritään rullaksi..?
Tämä haaste on kyllä tosi hauska, voisinpas ehken joskus ottaa ja matkia ;)
Yritin kieritellä patongit ensin pekonissa ja sen jälkeen kierteelle. Ei toimi. Tuohan ei sinänsä ole "rulla", joten ei ihan toimi.
DeleteSiitä vaan haastamaan itsesi! Ihan hauskaa, kun ei aseta mitään kovin tiukkaa aikataulua. :)