Wednesday, February 6, 2013

Pekonipatongit (6/71) Bacon Baguettes

Postaus liittyy Leivän juurilla -haasteeseen, jossa käyn läpi kaikki kirjan reseptit. Vielä ehdit hyvin osallitua pieneen kisaan arvaamalla erillisessä postauksessa kuinka kauan haasteen läpikäymiseen menee aikaa.

Tämä olikin mielenkiintoinen resepti, noin etukäteen sen luettuani. Patonkitaikinaa vaivataan monitoimikoneellakin 15 minuuttia, jolloin leivästä on tarkoitus tulla ilmava ja kuohkea. Ennen paistoa patongit kieritetään rullalle ja pintaan hierotaan paistetusta pekonisilpusta, pippurista, sormisuolasta, paprikajauheesta, timjamin- ja persiljanoksista ja karkeasta crostinirouheesta tehtyä seosta. Iso osa seoksesta jäi pöydälle ja paiston jälkeen peltiin. Ehkä pelkkä mausteseos ilman pekonia ja crostinirouhetta olisi toiminut paremmin.

Leipää saa käsitellä varovaisesti, jos tahtoo pitää edes osan patonkeihin hierotusta seoksesta pinnassa kiinni.
These baguettes must be handled carefully as the bacon crumbs will fall off easily.
Jauhoina käytetään täysjyvävehnäjauhoja, joita ei meinaa ainakaan meidän läheltä löytyä mistään. Jouduin ostamaan ylihinnoitellun pussukan Kampin ruokakaupasta...Jauho vastaa maultaan mielestäni hyvin pitkälti grahamjauhoja.

Nämä patongit on syytä nauttiavasta paistettuna.These baguettes should be enjoyed oven fresh.
Patongit paistetaan 275 asteessa ja paiston keskivaiheilla uuniin heitetään ½ dl vettä. Koska en ollut varma heitetäänkö vesi oikeasti vaan uunin pohjalle (oheessa sanottiin kaada uuniin), käytin pientä uunivuokaa, joka sitten halkesi...

Täysjyvävehnäjauhoista tulee tuhti maku.
Full wheat flour made the baguettes quite heavy.
This post is about the bread challenge where i go through all the recipes in a bread cookbook.

This was an interesting recipe. The dough was kneaded with food processor about 15 minutes. This made the bread "fluffy and airy". Before baking the baguettes were rolled into a twist and rubbed with fried bacon and crostini crumbs and spice mix. A large part of the mix was left on the table and after baking on the baguette tin. Maybe just the spice mix without the bacon and crostini crumbs would have worked better.

9 comments:

  1. Ompas hyvän näköistä! Kelpaisi mullekkin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kieltämättä näissä on potentiaalia. Ensi kerralla ilman beikönia ja crostineja. :)

      Delete
  2. ihanan näköistä.. tätä koemaistaisin mieluusti. Leila leipoo sarjassa tehtiin vaaleita suklaapatonkeja. tuli jotenkin mieleyhtymä sen yhteydessä, josko maistuisi samalta kuin suklaamunkki.. mutta tuskinpa silti lopputulos maistuisi mulle niin hyvin kuin tämä sinun ohjeesi. Voipi olla että jättäsin pekonin pois, mutta muuten kyllä maistuisi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maku oli kyllä hyvä. :) Ohjeessa oli kyllä kivoja uusia vinkkejä ainakin itselleni.

      Delete
  3. Näyttävät todella herkullisilta vaikka taisivatkin olla vähän huonon onnen patonkeja. Hienosti haaste on edennyt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pekoni maustuisi hyvältä, jos se pysyisi pinnassa. Ehkä patongin päälle paiston jälkeen?

      Haaste on edennyt odotettua hitaammin, mutta eipä tässä ole kiire. :)

      Delete
  4. Ompa hauska ohje, itselle ihan uusia ideoita.

    ReplyDelete
  5. Kuulostaa hyvältä!
    Voiskohan sen pekonin heittää sinne väliin, siis ennen kun se kääritään rullaksi..?
    Tämä haaste on kyllä tosi hauska, voisinpas ehken joskus ottaa ja matkia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yritin kieritellä patongit ensin pekonissa ja sen jälkeen kierteelle. Ei toimi. Tuohan ei sinänsä ole "rulla", joten ei ihan toimi.

      Siitä vaan haastamaan itsesi! Ihan hauskaa, kun ei aseta mitään kovin tiukkaa aikataulua. :)

      Delete

Tha :)