Saturday, February 2, 2013

Risotto alla Milanese

Risotto voisi olla paljon löysempää kuin mitä tänään tein. Mielestäni riisin kypsyys ja maku on kuitenkin oleellisempaa. Risotto ei tarvitse omasta mielestäni kermaa (tmv.), vaan "kermaisuus" saadaan riisin tärkkelyksestä, jota irtoaa kun seosta sekoitellaan.

Sahramirisotto
Saffron Risotto

2 annosta

1 salottisipuli
40 g voita
1,5 dl risottoriisiä
0,75 dl huoneenlämpöistä (kuivaa) valkoviiniä
½ g sahramia
4,5 - 5 dl kotitekoista kanalientä
parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippuria
  1. Hienonna sipuli ja kuullota voissa läpikuultavaksi.
  2. Lisää joukkoon riisi ja kuullota muutaman minuutin ajan.
  3. Kaada joukkoon viini ja anna kiehua hetken.
  4. Lisää sahrami ja sekoita.
  5. Lisää kuumaa kanalientä sekaan vähän kerrallaan, kunnes riisi on al dente. Sekoittele jatkuvasti.
  6. Ripottele päälle parmesaaniraastetta maun mukaan.

Edullinen ja hyvä valkoviini Saksasta.
Affordable and good wine from Germany.
In my opinion, risotto doesn't need any cream as you get the "creaminess" by stirring the rice. Stirring cause the grains to rub against each other, releasing starch which will make the risotto creamy.

Serves 2

1 shallot
40 g butter
1,5 dl risotto rice
0,75 dl (dry) white wine, at room temperature
½ g saffron
4,5 - 5 dl homemade chicken broth
grated parmesan cheese
salt, pepper

  1. Mince the onion and sauté in butter until translucent.
  2. Add the rice and sauté for a few minutes.
  3. Add the wine and cook for a while.
  4. Add the saffron and stir.
  5. Add some hot broth and stir until most of the liquid has been absorbed. Continue adding until the rice is al dente. Stir constantly.
  6. Sprinkle grated cheese on top.

2 comments:

  1. Oi joi, vaikuttaa herkulta!

    Mun pitäisi opetella tekemään oikeaa risottoa, aina päätän "huomenna" tehdä kokkiohjelmia katsoessani. Ja sitten kuitenkin teen riisijauhelihahernemaissipaprikasekoitusta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheh, niin siinä usein menee. Ehkä jo ensi viikonloppuna? :)

      Delete

Tha :)