Ensi kerralla luultavasti paistan rinnat erikseen pannulla. Nyt paistoin (lue keitin) fileet kastikkeessa ja lopuksi ruskistin pinnat voissa. Alkuperäisessä ohjeessa kanat kypsennetään uunissa.
Chicken Breasts with Diced Aromatic Vegetables and Cream |
yhteensä n. 2,5 dl kuutioituna seuraavia:
1 keskikokoinen porkkana
1-2 sellerinvartta
1 keskikokoinen sipuli (itse laitoin purjoa)
Kastike/kana:
1/2 tl sitruunamehua + 1/2 tl suolaa + iso hyppysellinen valkopippuria
1/8 tl suolaa
5 rkl voita
4 kananrintaa
0,6 dl kana- tai lihalientä
0,6 dl portviiniä, Maideiraa, kuivaa vaaleaa vermuttia
2,5 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
sitruunanmehua
2 rkl tuoretta persiljasilppua
- Kypsennä kuutioituja kasviksia hitaasti n. 10 minuuttia padassa kannen alla voissa ja suolassa, kunnes ne pehmenevät, mutteivät ruskistu.
- Pyörittele kanat sitruunamehussa ja ripottele pinnalle suolaa ja valkopippuria.
- Kypsennä kanat kasvisten ja voin seassa. Ota kanat pois padasta.
- Kaada kanaliemi ja viini pataan ja keitä kasaan kovassa lämmössä nopeasti, kunnes seos on siirappimaista. Sekoita joukkoon kerma ja keitä taas kasaan nopeasti, kunnes seos sakenee hieman. Ota pois liedeltä ja tarkista maku. Lisää sitruunamehua tarvittaessa. Kaada kastike kananrintojen päälle, koristele persiljalla ja tarjoile heti.
- Tarjoile esim. perunamuusin ja papujen kera.
Chicken Breasts with Diced Aromatic Vegetables and Cream |
The taste of the sauce was sophisticated and full of flavour. I finally got to like celery, too!
Next time I will probably fry the breasts in a pan separately. As you can see from the photos I fried the chicken breast afterwards. In the original recipe you cook the breasts in an oven.
The following vegetables cut into neat 1/16-inch cubed, making 2/3 to 3/4 cup in all:
1 medium carrot
1 to 2 tender celery stalks
1 medium white onion (I used leek)
1/2 tsp lemon juice + 1/2 tsp salt + big pinch of salt
1/8 tsp salt
5 Tb butter
2 suprêmes (chicken breasts)
1/4 cup white or brown stock or canned beef bouillon
1/4 cup port, Madeira, or dry white vermouth
1 cup whipping cream
salt and pepper
lemon juice as needed
2 Tb fresh minced parsley
- Cook the diced vegetables slowly with salt and butter for about 10 minutes in the covered casserole until tender, but not browned.
- Rub the suprêmes with drops of lemon juice and sprinkle lightly with salt and pepper.
- Cook the suprêmes in the vegetables and butter. Remove them when done, leaving the vegetables in the casserole.
- Pour the stock or buillon and wine into the casserole with the cooking butter and boil down quickly over high heat until liquid is syrupy. Stir in the cream and boil down again over high heat until cream has thickened slightly. Off heat, taste carefully for seasoning, and add drops of lemon juice to taste. Pour the sauce over the suprêmes, sprinkle with parsley, and serve at once.
- Serve with e.g. mashed potatoes and green peas.
Ihanan monta ohjetta olet ehtinyt tehdä haasteeseen. Kannattaa olla sitkeä totuttelussa, selleri kuului aikoinaan myös omiin inhokkeihini ja nyt sitä kasvaa jo omassa kasvimaassa :D.
ReplyDeleteAika hauska. :) Voi kun olisikin oma kasvimaa. Kerrostalossa kun asutaan, niin ei oikein onnistu. Toisaalta IndoorGarden on kyllä kaupunkilaiselle hyvä kompromissi!
Delete