Thursday, August 9, 2012

Pizza kantarelleilla, ilmakuivatulla kinkulla ja rucolalla / Pizza with Chanterelles, Prosciutto & Rocket

Sienipostaukset jatkuvat ja taas on yksi Julia Childin resepti testissä! Pizzapohjan resepti on Julialta, mutta täytteet tein oman maun mukaan. Eilen ostamassani Julian kirjassa Mastering the Art of French Cooking (ihan huippu opus!) ei ollut sinänsä pizzaohjetta, jota olisin voinut käyttää, joten jouduin turvautumaan Googleen. Ohjeen ihka oikea alkuperä on harmillisesti hieman epäselvä, joten 100 % varma en uskalla olla ainesosista. Reseptin valmistustapakaan ei välttämättä ihan vastaa alkuperäistä ohjetta. Sama resepti löytyi kyllä useasta lähteestä, vaikkei se mitään todista. Mutta pirun hyvä koostumus pizzassa oli, kunhan vaivasi tarpeeksi ja kauli taikinan ohueksi.

Suolan määrä hirvitti, kun luin reseptiä, mutta tein silti ohjeen mukaisesti. Harmi ettei ollut perjantai. Vähemmän suolaa tai enemmän olutta, sano!
Pizza with Chaterelles, Prosciutto & Rocket
 4 pizzaa

Pizzapohja a la Julia Child:
1,5 tl kuivahiivaa
7 dl jauhoja
1,8 dl maitoa
1,2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa (vähemmän riittää!)
ripaus sokeria

Täytteet:
kastike: yrttitomaattimurskaa + oliiviöljyä + mustapippuria + hunajaa
(edam)juustoraastetta
ilmakuivattua kinkkua
kantarelleja
rucolaa
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään isossa kulhossa. Vaivaa, kumoa pöydälle ja jatka vaivaamista muutaman minuutin ajan, kunnes taikina on kimmoisaa.
  2. Siirrä takaisin kulhoon, peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 60-90 min).
  3. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pizzat.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja levitä pohjille. Levitä päälle juustoraaste ja loput ainekset.
  5. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa 8-10 minuuttia.
  6. Ota pois uunista ja asettele päälle tuoretta rucolaa.
Thin pizza crust ♥

Again another mushroom recipe I was eager to try. The pizza is made with Julia Child's pizza dough recipe but the other ingredients are my own idea. I couldn't find a pizza recipe per se in Julia's cookbook Mastering the Art of French Cooking (great book, btw!) I bought yesterday so I had to resort to Google. The true origin of this recipe stays uncertain, I'm afraid. The same recipe was found in several websites, but it doesn't prove anything. But damn the consistency of the pizza was great. Just had to knead enough and roll out the dough thin enough.

The amount of salt needed was terrifying but I chose to follow the recipe to the letter. Too bad it wasn's a friday night. Less salt or moar Beer!

4 pizzas

Julia Child's pizza dough:
1,5 tsp instant yeast
3 cups all-purpose flour
3/4 cups milk
½ cup lukewarm water
2 TB olive oil
1,5 tsp salt (less will suffice!)
pinch sugar

Toppings:
sauce: crushed tomatos with herbs + olive oil + black pepper + honey
grated (edam)cheese
prosciutto
chanterelles
rocket
  1. In a large bowl, mix all the dough ingredients together until it forms a smooth dough. Knead, turn out on a table and continue kneading for few minutes. 
  2. Transfer back to bowl, cover, and let rise until double in size (for about 60-90 minutes).
  3. Divide in four and form your pizzas.
  4. Mix the sauce ingredients together. Spread on top of pizzas. Sprinkle on cheese and other ingredients.
  5. In a hot oven, bake for about 8-10 minutes.
  6. Remove from the oven and put rocket on top.

11 comments:

  1. Thank you Pam. It was! Altough it could have been a bit less salty. ;)

    ReplyDelete
  2. Aah! Toi näyttää niin hyvältä, nam! :--)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että myös näyttää hyvältä. ;)

      Delete
  3. Herkun kuuloinen ohje! Minulle oli uusi juttu tuo, että laittaa hunajaa pizzakastikkeeseen. Antaa varmaan mukavasti makeutta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hunaja (kuten myös sokeri) taittaa mielestäni tomaattimurskan hieman teollista makua. Ja antaa toki muutenkin makua. Ei sitä paljon kannata laittaa. :)

      Delete
  4. Kantarelleja pizzassa, miten nerokas keksintö! todella herkullisen näköinen pizza, maistui varmaan myös erinomaiselle ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olihan se kyllä tosi hyvää, sopi mainiosti maut yhteen! Seuraavaksi toivottavasti mustatorvisienipizzaa. :)

      Delete
  5. Uijuijui, onpahan herkullisen näköinen pizza! :-)

    ReplyDelete
  6. Nam, kanttarelleja täytteenä!:) Meilläkin tykätään pizzoissa käyttää metsäsieniä, kun niissä on paljon enemmän makua kuin kaupan herkkusienissä. Tätä pizzapohjaa pitää kokeilla.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on kyllä niin totta. Kaupan herkkusienet eivät maistu miltään verrattuna metsäsieniin. Kannattaa tosiaan laittaa vähemmän suolaa kuin alkuperäisessä ohjeessa! :)

      Delete

Tha :)