Monday, August 6, 2012

Mustatorvisieni-Cappuccino / Black Trumpet Mushroom Cappuccino

Toissapäivänä löydettiin ensimmäiset mustatorvisienet ihan sattumalta. Oli kuuma päivä ja puuhkuttelin takapuoli pystyssä, kun huomasin, että nenän allahan on tuttuja kavereita! Niitä löytyikin sen verran, että saatiin syksyn ensimmäinen sienikeitto. Niin, syksyn. :,(

pari dl tuoreita silputtuja mustatorvisieniä
voita
½ parsakaali varsineen
1/3 kukkakaali
1 porkkana
(kevät)sipulia
1 pkt koskenlaskijajuustoa
vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät
suolaa
2 dl kermaa
mustapippuria
loraus vaalea balsamicoa
  1. Paista sieniä voissa niin, että suurin osa nesteestä haihtuu.
  2. Keitä kasviksia suolavedessä n. 8 min. Soseuta keittovedessä. Lisää vähitellen Koskenlaskijajuusto. Lisää sienet. Lisää kerma. Mausta mustapippurilla ja balsamicolla.
  3. Nauti vaikka oliiviöljyssä paistetun maalaisleivän kanssa.
Black Trumpet Mushroom Cappuccino
Black gold aka Black Trumpet Mushrooms!
The day before yesterday we went to look for Chanterelles and found already some Black trumpet mushrooms! It was a hot day and I was exhausted and leaning down when I noticed the familiar guys! We managed to pick so many shrooms we could cook the first soup of the autumn. You heard right, autumn. :,(

few dl fresh black trumpet mushrooms
butter ½ broccoli with stalk

1/3 cauliflower
1 carrot
(spring)onions
1 package Koskenlaskija cheese (strong processed cheese?)
water just enough to cover veggies
salt
2 dl cream
black pepper
splash white balsamico vinegar

  1. Fry mushrooms in butter to evaporate excess water.
  2. Cook veggies in salt water about 8 minutes. Puree in salt water. Gradually add cheese. Add mushrooms. Add cream. Season with pepper and vinegar.
  3. Enjoy with e.g. toasted bread and olive oil.

No comments:

Post a Comment

Tha :)