Resepti on mukaelma kirjan Leivän juurilla reseptistä leikatut leipäset. Yksi muutoksista oli osan vehnäjauhoista korvaaminen durumvehnäjauhoilla, joka antaa sämpylälle makua ja rakennetta.
Easy Bread Rolls with cheddar and seeds |
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
1 tl suolaa
(1 muna, cheddaria, siemensekoitusta)
- Sekoita vesi ja voi keskenään.
- Kaada osa nesteestä kulhoon ja liuota siihen hiiva. Lisää loput nesteestä, suola ja jauhot.
- Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota leivinliinan alla vedottomassa paikassa n. 1 h.
- Taputtele taikina levyksi pöydälle (n. 2 cm) ja leikkaa taikinasta paloja veitsellä.
- Halutessasi voitele sämpylät munalla ja ripottele päälle esim. pitkään kypsytettyä cheddaria tai siemensekoitusta.
- Paista 250-asteisessa uunissa keskiosassa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Easy Bread Rolls with cheddar and seeds |
25 g butter, melted
5 dl hand hot water
25 g fresh yeast
about 8 dl plain flour
about 3 dl durum flour
1 tsp salt
(1 egg, aged cheddar, seed mix)
- Mix thge water and butter together.
- Pour some of the water in a bowl and dissolve the yeast in it. Add the rest of the liquid, salt and flours.
- Knead until smooth and elastic. Let rise in warm draftless place for about 1 h.
- Pat the dough into a square (about inch thick) and cut pieces with a knife.
- If desired, spread the rolls with egg and sprinkle e.g. cheddar or seed mix on top.
- Bake in a 480 F degree oven on the middle rack for 7-10 minutes. Let cool on a wire rack.
Kivan näköiset nuo kurpitsansiemenet sämpylän pinnalla. Tällaisia olisi hyvä syödä vaikka töissä luonaalla keiton kaverina. Pitääkin kokeilla.
ReplyDeletePienillä asioilla saa piristystä ruokaan. :)
DeleteNam nää näyttää herkuilta! Huomenna olisi tarkoitus leipoa sämpylöitä :-)
ReplyDeleteSiitä sitten vain toimeksi! ;)
Delete