Thursday, October 18, 2012

Food ToDo

Sain Rouva Raadelmasta -blogin rouvalta mukavan haasteen. Tehtävä menee seuraavasti:
 1. Kiitä haasteen antajaa
 2. Jaa haaste eteenpäin, vaikka 4:lle
 3. Ilmoita näille haasteista
 4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do-listasi ruokaa liittyen
Kiitos siis Rouva Raadelmasta -blogiin! Kiva, että olin mielessäsi. :)

Itselleni haaste oli helppo, sillä korvan takana ei ole enää paljonkaan tilaa. Jostain syystä moni ihana resepti ja ajatus ei vaan ole päässyt suunnittelusta toteutusvaiheeseen. Ehkä nyt saan itseäni niskasta kiinni?

Munkkirinkilöitä..mmmh...(tai oikeammin munkinkehät, mutta mielleyhtymä on taattu).
Munkringar = donuts...mmmh...Unfortunately it was just a sing to an attraction.

ToDo top 8 ruokaa:

1. Possuhillo. Oih ja voih! Tätä ihanuutta saimme maistaa singaporelaisen ystävämme tekemänä parisen vuotta sitten. Siitä asti olen ajoittain muistellut possuhillo-keksejä kuola poskella. Reseptin saimme häneltä jo aikaa sitten, mutta valmistus on vaan siirtynyt ja siirtynyt. Plussaa pitkästä säilyvyydestä, n. 6 kk!

2. Korvasieniraviolit korvasieni-kermakastikkeella. Siitä on tovi aikaa, kun tein ensimmäisen kerran itse pastaa. Pakkasessamme on paljon korvasieniä ja ainaisen korvasienimuhennoksen, vaikka ihanaa onkin, sijaan ajattelin joskus vähän repäistä.

3. Munkkeja/donitseja. Mamo ei uskalla uppopaistaa, eikä usko uuniin donitsien teossa.

4. Kerrankin herkullinen kasvishampurilainen. "Pihviksi" ajattelin jotain kidneypapu-korppujauho-muna-mausteseosta.

5. Hollandaisekastike. Nyt kun olen päässyt majoneesikammostani eroon, voin viimein yrittää Hollandaisekastikkeen tekoa. 

6. Paahdettu ankka appelsiinikastikkeella. Klassikko. Kokonaisen ankan paahtaminen uunissa kuulostaa haasteelliselta, mutta uskon, että on kokeilemisen arvoista.

7. Sienisalaatti. Ihan siis se perus joulusalaatti, johon tulee sipulia, smetanaa/kermaa, mustapippuria ja suolasieniä. Opin vasta viime vuosina syömään (ja rakastamaan) sieniä ja olenkin pyrkinyt käyttämään erilaisia sieniä runsaasti kokkailussa. Suolasienet ovat jääkaapissa, joten ei ole mitään tekosyitä.

8. Perinteinen ranskalainen patonki. Leipien kuningas. Patongin tekoon menee pari päivää, mutta lopputuloksen takia kannattaa vähän vaivautuakin. Tein edellisellä kerralla ciabattan, jonka tekemiseen meni pari päivää ja se oli aivan loistavaa. Ranskalainen patonki on sitten seuraava askel.

Jaan haasteen annemille 52 weeks of deliciousness -blogiin, nami-hiirelle, Kirsille Tekila's Bakery -blogiin ja Henskikselle Henkiksen hekumalliset herkut -blogiin. Haasteen ei ole tarkoitus olla pakkopullaa, joten sitä ei ole pakko ottaa vastaan. ;)

Munkringar, munkinkehät Jurmossa
Donuts at Jurmo, Finland
I received a fun meme from Rouva Raadelmasta blog. The idea is to name top 8 foods to do. This was pretty easy for me as I have lots of ideas stashed away. For some inexplicable reason, I've been stuck with planning mode with the following items.

Top 8 ToDo list:

1. Pork jam. We had this at our friend in Singapore a few years ago. It's so delicious with biscuits! I've had the recipe now for couple of years, so it's about time to make some. It will keep for up to 6 months!

2. False morel raviolis with false morel cream sauce. I've come to love mushrooms during the last few years and since I already now how to make pasta this wouldn't be too hard.

3. Donuts. Too pussy to deep-fry, I'm afraid. I think oven baked donuts aren't the real thing.

4. For once, a delicious veggie burger. As a "steak", I was thinking kidneybeans, bread crumbs and egg mix.

5. Sauce Hollandaise. Now that I've mastered the mayo, it's time to raise the bar.

6. Roast duck with orange sauce. A classic. Roasting a whole duck seems pretty challenging. But it has to be worth a try.

7. Finnish mushroom salad. A basic Finnish mushroom salad with mushrooms, onion, cream, salt and black pepper. It's a common christmas food in Finland.

8. Traditional French baguette. Hard to make - hard not to fall in love. The king of bread.

10 comments:

 1. No vähän mua pelotti tulla - ajattelin sinun hankkineen kissan. Sellaisen joka ei pidä hiiristä ja syö ne :D

  Kiitän, että olen ollut mielessäsi ja katson, josko saisin jotain kootuksi.......

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hassua kun mainitsit. Meille on tulossa kaksi kissaa joulun aikoihin. Emo ja sen pentu. ♥ Kyllä ne on varmasti ihan kilttejä. :)

   Delete
 2. No nopsastihan sinulta tämä kävi! Minkälaista on possuhillo? Liittyykö se oikeisiin possuihin vai johonkin possuksi kutsuttavaan ruokalajiin (kuten possumunkki)? Patongissa muuten riittäisikin haastetta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olikin harvinaisen helppo! Ah, olisin voinut avata possuhilloa vähän. Siis se on ihan oikeaa possua pitkään hiljalleen keiteltynä. Se säilötään purkkiin ja säilytetään jääkaapissa. Pintaan muodostuu laardikerros. Tonnikalan näköistä herkullista höttöä.

   Delete
 3. Jännitti! :D 3. ja 5. sinun listallasi voisivat olla minunkin listallani! mutta tartun tähän haasteeseen varmasti, to cook-lista on vaan aika vallattoman pitkä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sieltä vaan valkkaamaan. Odotan innolla. ;)

   Delete
 4. Possuhillo kuulostaa aika taivaalliselta en ole aikaisemmin siitä kuullutkaan. Kiva lista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kokeilla. Ajattelin lähiaikoina postata siitä jutun. Kyselin jo kaveriltanikin lupaa julkaista reseptin. :)

   Delete
 5. Kiitos haasteeta! Tämä on mielekäs "kiertokirje" välillä pyörii ties mitä mihin ei jaksa edes reagoida, mutta nyt jaksaa!

  ReplyDelete

Tha :)