Jostain keskustelupalstalta luin jonkun käyttäjän kommentin, että keittiövaaka on turha väline muussa kuin leipomisessa. Itse koen sen käteväksi erityyppisiä pastoja mitatessani. Oma kokemukseni on, että ruokalajista riippuen sopiva määrä pastaa per ruokailija on n. 100 g.
2 hengelle
Tomaattikastike:
valkosipulin kynsi tai kaksi
pieni sipuli
oliiviöljyä
1 pkt/tlk tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria
loraus hunajaa
tuoreita yrttejä: basilikaa, oreganoa, (lehti)persiljaa
Muut ainekset:
n. 220 g pastaa
pekonia
pieni kourallinen pinjansiemeniä
chèvre-juustopötköstä muutama kiekko per syöjä
- Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää tomaattimurska, hunaja, suola ja pippuri. Laita kansi osittain päälle ja keittele hiljalleen sen aikaa kun valmistelet loput vaiheet. Lisää loppuvaiheessa sekaan tuoreyrtit.
- Pilko pekoni n. 2,5 x 2,5 cm kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla rapeiksi. Nosta kuivumaan talouspaperin päälle.
- Paahda pinjansiemenet ilman rasvaa pannulla, kunnes ne saavat väriä. Ravistele pannua välillä.
- Keitä pasta. Sekoita valutettu pasta tomaattikastikeen kanssa sekaisin.
- Annostele lautaselle pasta ja ripottele päälle pekonia, pinjansiemeniä ja chèvremurua (tai kiekkoja).
Tomaattinen chèvre-pekoni-pasta Pasta with Tomato, Chèvre and Bacon |
Here's one great recipe for a pasta lover! If you don't like bacon, it may well be omitted. In fact, this is the first time I use bacon and pine nuts in it. I usually just toss pasta with the tomato sauce and crumble some chèvre on top. The bacon definitely did add texture and taste to it.
I read a comment in some Forum that a kitchen scale is a useless tool when it comes to cooking. I find it handy for measuring out servings of different kinds of pasta. In my experience, the appropriate amount of pasta per one person is about 100 g (3,5 oz), depending on the dish.
For 2 people
Tomato sauce:
garlic clove or two
a small onion
olive oil
1 can crushed tomatoes
salt, black pepper
splash of honey
fresh herbs: basil, oregano, parsley
Other ingredients:
about 220 g (7,8 oz) of pasta
bacon
small handful of pine nuts
a few discs of chèvre
- Chop the onions and saute in olive oil for a while. Add crushed tomatoes, honey, salt and pepper. Let simmer partially covered while you prepare the rest of the steps. Add herbs at the end.
- Chop the bacon in about 2,5 x 2,5 cm (1 in) sized pieces. Fry on a skillet until crispy. Spread put to dry on a paper towel.
- Toast the pine nuts in a dry skillet until they begin to color shaking the pan occasionally.
- Cook the pasta. Mix the drained pasta in tomato sauce.
- Put the pasta on a plate and sprinkle with bacon, pine nuts and chèvre crumble (or discs).
Taisin jo tuolla Facebookissa tätä peukuttaa, mutta pakko kommentoida vielä että.. täydellinen kombo!pasta <3
ReplyDeleteSaa sitä lisääkin peukuttaa. ;) Kivaa, jos herättää hyviä mielikuvia.
DeleteIhana yhdistelmä! Ei ole tullut itselle mieleen. Tämä menee kokeiluun.
ReplyDeleteKerro, mitä pidit!
Delete