Piirakoissa on se hyvä puoli, että niihin voi piilottaa melkein mitä vain. Tähänkin laitoin sitä mitä kaapista löytyi ja vähän kaupastakin haettuja tuotteita. Huomasitko muuten jo lokakuun ruokahaasteen Ankerias Vipusen blogissa? Itselläni on vielä mietinnässä millä osallistuisin. =) Tällä kertaa haasteaihe on erityisen kutkuttava...
Pohja:
1,5 dl maitoa
1 muna
½ tl suolaa
3,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
½ dl sulaa voita
1 tl timjamia
Täyte:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
5 cm:n pätkä purjoa
vajaa litra valko-orakkaita (maun mukaan)
suolaa
1,5 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria, suolaa
100 g kantarellituorejuustoa
- Paista pilkotuista sienistä neste pois. Siirrä pannulta astiaan. Paista jauheliha ja pilkotut sipulit pannulla. Mausta. Sekoita sienet sekaan ja nosta hellalta jäähtymään.
- Tee pohja. Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voi nopeasti muna-maitoon. Kaada taikina voideltuun syvään piirasvuokaan. Taputtele taikina reunoille ja pohjalle.
- Sekoita juustoraaste jauhelihan sekaan. Kaada vuokaan. Sekoita kerma, munat, tuorejuusto ja suola keskenään. Kaada seos vuokaan.
- Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Syksyinen piirakka sisältää mm. valko-orakkaita ja jauhelihaa Autumnal Pie filled with Hedgehog Mushrooms and Minced Meat |
The good thing about pies is you can hide almost anything in them. And they always turn out great. :)
For 6 to 8 people
For the crust:
1,5 dl milk
1egg
½ tspsalt
3,25 dl flour
1,5 tsp baking powder
½ dl melted butter
1 tsp thyme
For the filling:
400 g ground lean beef
1onion
5 cm piece of leek
maybe 8 dl of hedgehog mushtooms (to taste)
salt
1,5 dl grated cheese
2 dl cream
2 eggs
black pepper, salt
100 g chanterelle flavoured cream cheese
- Cook the chopped mushrooms until they have given up the moisture. Tranfer from skillet to plate. Fry the meat with the chopped onions. Season. Add mushrooms and remove from the stove.
- Prepare the crust. Mix milk and egg. Mix the dry ingredient together. And the dru mix and butter fast in the milk. Place the dough on a greased deep pie dish. Pat the dough on to the bottom and sides.
- Mix the cheese and meat mix together. Pour in the pie dish. Mix cream, eggs, cream cheese and salt together. Pour in the pie dish.
- Bake in preheated 200 C (390 F) oven for 30 minutes.
Sienipiirakat on unohtunut kokonaan tänä syksynä tehdä, sieni kastikkeen nyt onneksi sain aikaiseksi.
ReplyDeleteLokakuun haaste on kyllä kutkuttava :D, saa nähdä ehtiikö kiireiltä jotain kehitellä.
Vielä onneksi ehtii! Suppiksia löytyy vielä marraskuussakin. :)
DeleteNäyttää ihanalta tämä piirakka!
ReplyDeleteKiitos ;)
Delete