Kermainen chorizo-pasta. Creamy Chorizo Pasta. |
200 g chorizoa
voita
1 pieni punasipuli kuutioituna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
pala fenkolia kuutioituna
½ dl kuivaa valkoviiniä
½ dl lihalientä
2 dl kermaa
½ dl tuorejuustoa + piparjuuritahnaa maun mukaan (tai piparjuurituorejuustoa)
mustapippuria
sitruunamehua
400 g pastaa (itse käytin tomaatti-chilipastaa)
- Viipaloi makkara ja paista kuumalla pannulla. Siirrä pois pannulta, mutta älä kaada rasvaa pois. Lisää hieman voita ja kuullota kasviksia kunnes pehmeitä.
- Keitä pasta. Valuta.
- Lisää viini ja lihaliemi ja keitä nopeasti kasaan kunnes seos on siirappimaista.
- Lisää kerma ja tuorejuusto ja keitä taas nopeasti kasaan. Tarkista maku ja mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
- Kaada kastike pasta päälle ja ripottele päälle chorizoviipaleita.
Kermainen chorizo-pasta tomaatti-chilipastalla. Creamy Chorizo Pasta with Tomato Chili Pasta. |
For 4 people
200 g chorizo
butter
1 small red onion, diced
1 garlic clove, chopped
piece of fennel, diced
½ dl dry white wine
½ dl beef bouillon
2 dl cream
½ dl cream cheese + horseradish paste to taste (or horseradish flavored cream cheese)
black pepper
lemon juice
400 g pasta (I used tomato chili pasta)
- Slice the chorizo and fry in a hot skillet. Remove them when done, leaving the fat in the skillet. Add some butter and saute the veggie until tender.
- Cook the pasta. Drain.
- Add the wine and bouillon and boil down quickly over high heat until liquid is syrupy.
- Stir in the cream and cream cheese and boil down again over high heat until cream has thickened slightly. Season with pepper and lemon juice.
- Pour the sauce on the pasta and sprinkle with chorizo slices.
Kermainen chorizo-pasta maistuu viileänä päivänä. Creamy Chorizo Pasta is great in a chilly day. |
Hyvältä kuulostaa, jääkaapin tyhjennys ruoat aina välillä yllättää positiivisesti.
ReplyDeleteNäin on! :)
Delete