Saturday, October 20, 2012

Kermainen Chorizo-pasta / Creamy Chorizo Pasta

Olin hiukan kieli keskellä suuta tätä kokkaillessani. Laitoin kastikkeeseen mitä kaapista löytyi. Chorizo on rasvainen ja yhdessä kerman kanssa se vaatii seurakseen jotain pistävää/hapokasta makua. Siispä käytin valkoviiniä, fenkolia, piparjuurta ja sitruunaa. Lopputulos oli melkein yllättävänkin hyvä! Tätä teen taatusti uudestaan.

Kermainen chorizo-pasta.
Creamy Chorizo Pasta.
4:lle hengelle

200 g chorizoa
voita
1 pieni punasipuli kuutioituna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
pala fenkolia kuutioituna
½ dl kuivaa valkoviiniä
½ dl lihalientä
2 dl kermaa
½ dl tuorejuustoa + piparjuuritahnaa maun mukaan (tai piparjuurituorejuustoa)
mustapippuria
sitruunamehua
400 g pastaa (itse käytin tomaatti-chilipastaa)
  1. Viipaloi makkara ja paista kuumalla pannulla. Siirrä pois pannulta, mutta älä kaada rasvaa pois. Lisää hieman voita ja kuullota kasviksia kunnes pehmeitä.
  2. Keitä pasta. Valuta.
  3. Lisää viini ja lihaliemi ja keitä nopeasti kasaan kunnes seos on siirappimaista.
  4. Lisää kerma ja tuorejuusto ja keitä taas nopeasti kasaan. Tarkista maku ja mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
  5. Kaada kastike pasta päälle ja ripottele päälle chorizoviipaleita.
Kermainen chorizo-pasta tomaatti-chilipastalla.
Creamy Chorizo Pasta with Tomato Chili Pasta.
Today I made lunch out of what I had in the fridge. Chorizo with cream calls for something acidic so added in some wine, fennel, horseradish and lemon juice. The result was almost surprisingly good! I'll definitely be making this again.

For 4 people

200 g chorizo
butter
1 small red onion, diced
1 garlic clove, chopped
piece of fennel, diced
½ dl dry white wine
½ dl beef bouillon
2 dl cream
½ dl cream cheese + horseradish paste to taste (or horseradish flavored cream cheese)
black pepper
lemon juice
400 g pasta (I used tomato chili pasta)
  1. Slice the chorizo and fry in a hot skillet. Remove them when done, leaving the fat in the skillet. Add some butter and saute the veggie until tender.
  2. Cook the pasta. Drain.
  3. Add the wine and bouillon and boil down quickly over high heat until liquid is syrupy.
  4. Stir in the cream and cream cheese and boil down again over high heat until cream has thickened slightly. Season with pepper and lemon juice.
  5. Pour the sauce on the pasta and sprinkle with chorizo slices.

Kermainen chorizo-pasta maistuu viileänä päivänä.
Creamy Chorizo Pasta is great in a chilly day.

2 comments:

  1. Hyvältä kuulostaa, jääkaapin tyhjennys ruoat aina välillä yllättää positiivisesti.

    ReplyDelete

Tha :)