Suklaa-pähkinäkakku Chocolate Nut Cake |
3 munaa
150 g hasselpähkinöitä (+ koristeluun)
75 g + 40 g sokeria
Kuumat hasselpähkinät Hot hazel nuts |
- Paahda pähkinöitä 180 asteessa 5 minuuttia. Kumoa keittiöliinalle ja hiero liinan avulla kuoret pois.
- Jauha pähkinät rouheeksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja 75 g sokeria kuohkeaksi. Sekoita pähkinärouhe ja 40 g sokeria keskenään ja kääntele varovaisesti vaahtoon. Kaada kahteen pienehköön valmisteltuun kakkuvuokaan.
- Paista 180-asteisessa uunissa n. puoli tuntia.
- Jäähdytä hetken aikaa vuoissa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Kakku saa makeuden marengista. The cake gets its sweetness from meringue. |
1 valkuainen
n. ½ dl hienoa sokeria
pari tippaa sitruunamehua
- Vatkaa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pikku hiljaa sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Siirrä purotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle kakkuvuoan kokoisia rinkuloita.
- Paista n. 100 asteessa uunissa kunnes kuivia (ainakin 1 h).
6 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
1 vaniljatanko
- Kaada kerma kattilaan. Leikkaa vaniljatanko puoliksi, kaavi sisältö kattilaan ja laita myös tanko kattilaan. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Ota pois liedeltä, ota vaniljatanko pois ja lisää joukkoon suklaaraaste. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta kuorrutus kylmään, mutta älä anna sen jähmettyä. Vatkaa hyvin, kunnes kuorrutus on vaaleaa. Älä vatkaa yli. ;)
- Voit koota kakun esim. irtoreunaisen kakkuvuoan avulla. Kakkupohjia ei tarvitse kostuttaa.
- Laita toinen kakkupohja alimmaiseksi, levitä päälle suklaa-kermakuorrutusta, laita päälle marenkilevy, pursota, laita päälle toinen kakkupohja ja levitä koko kakun ympärille kuorrutusta. Pursota loput kuorrutteet päälle koristele pähkinärouheella ja suklaalastuilla.
Herkullinen kärrynpyörä. Tasty cartwheel. |
Will make 2 x 15 cm (6 inch) sized cake discs
3 eggs (room temperature)
150 g (5.2 ounces) hazel nuts (+ for decoration)
75 g (2.7 ounces) + 40 g (1.4 ounces) sugar
- Roast the nuts in a 180 C (355 F) oven for 5 minutes. To skin the nuts, rub with table cloth.
- Process nut in a food processor until coarse.
- Beat the eggs and 5.2 ounces of sugar until fluffy. Mix nuts and 40 g of sugar together and carefully fold in the batter. Pour in two prepared cake pans.
- Bake in a 180 C (355 F) oven for about ½ h.
- Let cool for a while in cake pans and let cool completely on a wire rack.
1 egg white
about ½ dl (0.2 c) sugar
a few drops of lemon juice
- Beat the egg whites until fluffy. Gradually add sugar and continue beating until stiff peaks form.
- Pipe round discs the size of the cake.
- Bake in about 100 C (210 F) oven until dry (at least 1 h).
6 dl (2.5 c) double cream
150 g (5.3 ounces) dark chocolate
1 vanilla pod
- Pour the cream in a small pot. Cut the vanilla in half and scrape the seeds in the pot. Put also the pod in the pot. Heat until it starts boiling. Transfer from heat, take the pod off and add grated chocolate. Stir until smooth.
- Transfer in the fridge, but don't let cool too much. Whisk until light, but not for too long as I did. ;)
- Place 1 cake disc on a plate, spread some frosting on top, place 1 meringue disc on top, spread frosting, place cake disc. Finally spread frosting all over the cake. Pipe the rest of the frosting on top of the cake and decorate with nuts and grated chocolate.
Voi itku, kun näyttää ja kuulostaa herkulta :p
ReplyDeleteOli tosi kosteaa ja mehevää kyllä. :)
Delete