Anna sinapin maustua ainakin seuraavaan päivään. Sinappi on parhaimmillaan 3 päivää - 2 viikkoa valmistuksesta.
2,5 dl sinappijauhetta
2,5 dl sokeria
4 munaa
2 dl kuohukermaa
2-4 rkl punaista balsamicoa
½-2 tl mustapippuria
½-2 tl valkopippuria
1 dl konjakkia
1 habanero hienonnettuna
- Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Kiehauta seos koko ajan sekoittaen, sillä kerma palaa herkästi pohjaan.
- Kaada kiehahtanut ja paksuuntunut seos kulhoon. Jos seos on palanut pohjaan, älä kaavi palannutta kattilan pohjaa.
- Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella ja kaada säilytysastioihin.
- Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin.
Vahva joulusinappi sopii hyvin joulukinkun seuraksi. Strong Christmas Mustard goes well with ham. |
Let the mustard stand for at least overnight. It is at its best from 3 days to 2 weeks.
2,5 dl (1 cup) mustad powder
2,5 dl (1 cup) sugar
4 eggs
2 dl (0.8 c) double cream
2-4 tbsp red balsamic vinegar
½-2 tsp black pepper
½-2 tsp white pepper
1 dl (½ c) cognac
1 habanero, minced
- Mix all the ingredients together with a blender.
- Constantly stirring, bring to a boil. The cream will burn easily.
- Pour the mix in a bowl. If the mustard is burned, don't scrape the bottom of the pot.
- Mix with a blender until smooth and pour into containers.
- Once cool, transfer to fridge.
Hyvältä kuulostaa, vamasti nenä aukeaisi :)
ReplyDeleteKyllä vain ;)
Delete