Wednesday, January 16, 2013

Joulusinappi / Christmas Mustard

Tätä nenän aukaisevaa sinappia on tullut tehtyä jo useampana jouluna. Vahva ja maukas sinappi sopii täydellisesti kinkun kylkeen ja reseptikin on todella helppo. En yleensä pidä makeista sinapeista, mutta tässä ohjeessa sokeri sopii sinappiin ihan erilailla. Löysin aikanaan reseptin täältä. Jätin alkuperäisestä reseptistä poiketen valkosipulit pois.

Anna sinapin maustua ainakin seuraavaan päivään. Sinappi on parhaimmillaan 3 päivää - 2 viikkoa valmistuksesta.

2,5 dl sinappijauhetta
2,5 dl sokeria
4 munaa
2 dl kuohukermaa
2-4 rkl punaista balsamicoa
½-2 tl mustapippuria
½-2 tl valkopippuria
1 dl konjakkia
1 habanero hienonnettuna
  1. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen, sillä kerma palaa herkästi pohjaan.
  3. Kaada kiehahtanut ja paksuuntunut seos kulhoon. Jos seos on palanut pohjaan, älä kaavi palannutta kattilan pohjaa.
  4. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella ja kaada säilytysastioihin.
  5. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin.
Vahva joulusinappi sopii hyvin joulukinkun seuraksi.
Strong Christmas Mustard goes well with ham.
I've made this strong delicious mustard so many times for christmas. It goes well with christmas ham and is really easy to make. I usually don't like sweet mustards but this is a rare exception.

Let the mustard stand for at least overnight. It is at its best from 3 days to 2 weeks.

2,5 dl (1 cup) mustad powder
2,5 dl (1 cup) sugar
4 eggs
2 dl (0.8 c) double cream
2-4 tbsp red balsamic vinegar
½-2 tsp black pepper
½-2 tsp white pepper
1 dl (½ c) cognac
1 habanero, minced
  1. Mix all the ingredients together with a blender.
  2. Constantly stirring, bring to a boil. The cream will burn easily.
  3. Pour the mix in a bowl. If the mustard is burned, don't scrape the bottom of the pot.
  4. Mix with a blender until smooth and pour into containers.
  5. Once cool, transfer to fridge.

2 comments:

Tha :)