Alkuperäinen resepti on täältä. Lisättiin reseptiin vain yksi sellerin varsi. Sopii muuten hyvin dippikastikkeeksi tacosipseille.
Belizeläinen habanerokastike maistuu esim. tacojen ja burritojen kanssa. Belizian Habanero Hot Sauce goes well with tacos and burritos. |
1 rkl öljyä
2,5 dl pilkottua porkkanaa
1 pilkottu sellerin varsi
2,5 dl vettä
6 habaneroa (siemenet poistettu) ja hienonnettuna
3 rkl tuoretta limemehua
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
Kuullota sipuleita ja selleriä öljyssä kunnes pehmeitä. Lisää porkkanat ja vesi. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Ota pois levyltä. Lisää chilit, limemehu, etikka ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Belzeläinen habanerokastike Belizian Habanero Hot Sauce |
1 small onion, chopped
1 tbsp oil
1 c chopped carrots
1 chopped celery stalk
2 c water
6 habanero chiles, stemmed, seeded, and minced
3 tbsp fresh lime juice
3 tbsp white vinegar
1 tsp salt
Saute onion in oil until soft. Add carrots and water. Bring to boil, reduce heat and simmer until the carrots are soft. Remove from heat. Add chiles, lime juice, vinegar and salt. Process to smooth sauce.
No niin eikun kuukauden chili ruokahaasteeseen osallistumaan :).
ReplyDeleteEi taida kehdata, kun omaa (lue mieheni) käsialaa reseptissä on vain selleri. ;)
DeleteOli pakko tulla lukemaan uudelleen tämä resepti, tämä menee ehdottomasti heti testiin kun on taco/tortilla-ilta tai muuten vaan dippailtava fiilis :)
ReplyDeleteSuosittelen "vahvasti" ;) Aivan ihanaa, riittoisaa ja säilyykin hyvin.
Delete