Viime lauantai meni rapujuhlien merkeissä. Menu oli muuten suomalainen, mutta jälkkäriksi tein kirpsakan täyteläistä sitruunatorttua.
Löysin tortun ohjeen Coukine-blogista. Ohjeessa ei mainittu luomusitruunoita, mutta mielestäni se on tärkeä huomio, kun sitruuna on pääosassa.
Pohja:
100 g voita (käytin suolatonta voita)
175g vehnäjauhoja
1 tl sokeria
½ tl suolaa
60 ml piimää
130 g sokeria
4 munaa (M)
60 g ranskankermaa
3 luomusitruunaa (mehu + kuori)
Last saturday, we had our traditional crayfish party. The menu was mostly Finnish, but for dessert I made tangy French Lemon tart. The recipe is from Coukine.
Rapuja...rapuja... Crayfish...crayfish... |
Rapujuhlien menu
*
vasikan etrecote
uunijuureksia
kantarellimuhennosta
*
rapuja
paahtoleipää
*
sitruunatorttua
Sitruunatorttu Lemon Tart |
Löysin tortun ohjeen Coukine-blogista. Ohjeessa ei mainittu luomusitruunoita, mutta mielestäni se on tärkeä huomio, kun sitruuna on pääosassa.
Pohja:
100 g voita (käytin suolatonta voita)
175g vehnäjauhoja
1 tl sokeria
½ tl suolaa
60 ml piimää
- Kuutioi kylmä voi ja siirrä jääkaappiin.
- Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja suola. Lisää voi ja vatkaa pari minuuttia. Nipistä isoimmat voinokareet sormenpäillä.
- Lisää piimä ja jatka vatkaamista hetken aikaa (n. 30 s). Taikinan pitää olla tahmeahkoa. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
130 g sokeria
4 munaa (M)
60 g ranskankermaa
3 luomusitruunaa (mehu + kuori)
- Lämmitä uuni 200-asteeseen. Raasta sitruunat ja hienonna veitsellä.
- Sekoita sokeri ja sitruunankuori keskenään.
- Kauli taikina hieman torttuvuokaa isommaksi. Siirrä torttuvuokaan. Pistele pohja ja asettele leivinpaperi päälle. Täytä torttuvuoka esim. riisillä ja esipaista 10 minuuttia.
- Ota riisit ja leivinpaperi pois tortun päältä ja jatka paistamista 5 minuuttia.
- Vatkaa sokeri-sitruunaseos ja munat kuohkeaksi. Lisää raskankerma ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos piirakkavuokaan ja paista 15 minuuttia. Pinnan pitää saada väriä.
- Anna jäähtyä ja poista vuoasta.
Rapuja ja tilliä Crayfish with dill |
Last saturday, we had our traditional crayfish party. The menu was mostly Finnish, but for dessert I made tangy French Lemon tart. The recipe is from Coukine.
Crayfish party menu
*
veal etrecote
oven-roasted root vegetables
chanterelle stew
*
crayfish
toast bread
*
lemon tart
No comments:
Post a Comment
Tha :)