Friday, September 29, 2017

Málaga osa 4: Craft Beer

Pienpanimofanien ja hyvästä oluesta pitävien iloksi Málagasta löytyy useita käsityöläisoluisiin keskittyviä baareja. Olutvalikoima vaihtelee hyvin paljon, joten kannattaa testata itse muutama paikka.

Paikasta riippuen hanasta löytyy 6-10 erilaista viikottain vaihtuvaa olutta. Keskitymme mieheni kanssa yleensä maistelemaan ensin hanassa olevat itsellemme uudet oluet, jonka jälkeen voi siirtyä pläräämään olutmenua. Monessa paikassa saa myös keskivertoa parempaa tapasta.

1) Cerveceria Arte & Sana - Málagan laajin olutvalikoima

Olemme testanneet useita eri craft-baareja, joista osa on päässyt vakkariasemaan. Ehdoton suosikkimme on Merced-aukiolla sijaitseva Arte & Sana, jonka valikoimista löytyy huimat 700 eri olutta! Hämmästelen aina työntekijöiden muistia ja ammattitaitoa. Heistä näkyy aito kiinnostus oluisiin ja asiakaspalveluun. Jos kysyn vaikkapa mitä goseja heiltä löytyy, vastaus löytyy heti, ja usein jotain niistä löytyy valmiiksi kylmästä.

Málagan laajin olutvalikoima löytyy Arte & Sanasta

Baari sijaitsee aivan vanhan kaupungin keskustassa ja se aukeaa klo 19:00. Henkilökunta puhuu keskimäärin hyvää englantia.

Baarin takaseinällä näkyy suurin osa olutvalikoimasta

Tässä paikassa pukkaa badgea toisen perään, kun uudet makunautinnot viedään Untappdiin. No, aina ei voida puhua nautinnosta. Ensimmäinen kunnon sour aiheutti aikanaan niin suuria inhon väristyksiä, että ihmettelen, miten sour voi nykyään olla yksi lempparioluistani. Kyseinen olut oli Yeastus Christ Supersour. Täytyy ehkä uskaltautua maistamaan sitä uudestaan, nyt kun on päästy sourien makuun.

Joka viikko vaihtuvasta listasta löytyy olutta joka makuun.

Caña [kanja] on pienin olutkoko, jonka voi tilata hanasta. Koko vaihtelee hieman riippuen paikasta, mutta craft-paikoissa se on n. 2 dl. Kahvilassa se on yleensä hieman enemmän.

Tiskin takana vielä hieman lisää olutvalikoimaa.

Jos käyt yhdessä paikassa oluella Málagassa, käy täällä!

2) El Rincón del Cervecero - parasta chorizoa oluen kylkeen

Tänä vuonna löysimme itsellemme uuden baarin, joka sijaitsee Málagan Sohossa. Terassi on mukavasti varjoisammalla kujalla, joten kuumanakaan iltapäivänä ei tarvita päivänvarjoa. Tässä paikassa istuu mielellään ulkona. Baari on sunnuntaisin kiinni, mutta muina päivinä aukeaa klo 19:00. Lisäksi to-la aukioloajat klo 12-16.

El Rincón del cervecero

Oli mielenkiintoista kuulla, että malagalaiset eivät perusta soureista. Tämän huomasi myös siitä, että melkein kaikissa paikoissa valikoimista löytyi enintään yksi sour. Arte & Sana taisi olla ainoa poikkeus laajemmalla sourvalikoimallaan. Täkäläiset ovat makeamman perään.

Oluen maantiede...

Mieheni rakastui listalta löytyvään Chorizo de Leoniin. Se oli kuulemma parasta chorizoa, jota on koskaan maistanut. Ei liian rasvaista ja tarpeeksi mausteista.

Chorizo de Leon

3) Central Beers - myös hieman isompaa purtavaa

Kolmas mainitsemisen arvoinen baari sijaitsee lähellä Arte & Sanaa. Itseasiassa se on ihan kulman takana. Paikasta saa herkullisia pikkupurtavia ja mm. hamppareita. Se on auki joka päivä ja aukeaa viikonloppuisin jo klo 13:00.

Central Beers

Baarin tv:stä voi vaklata muiden Untappdilaisten merkintöjä.

Untappd'issa mieheni kanssa.

4) Savis on Tap - olutta Marbellasta

Savis on Tap on suhteellisen uusi baari, joka sijaitsee Sohossa. Hanasta löytyi kuutta erilaista espanjalaista olutta. Puolet oli Savisin omasta marbellalaisesta panimosta.

Savis on Tap

Listalta löytyy myös malagalaista olutta. Kannattaa maistaa, kun kerran on paikalla. Baari on kiinni maanantaisin ja muina päivinä se aukeaa klo 18:00.

Olutmenu kesällä 2017

Kaikkia paikkoja yhdistää sama aito innostus hyvästä oluesta, asiantunteva palvelu ja viihtyisä miljöö. Vielä on muutama paikka katsastamatta ja niistä lisää, kunhan ehdimme niissä käymään!
---
Kirjoitus on osa Málaga-sarjaa. Löydät muut kirjoitukset täältä.

2 comments:

  1. Illalla ulos menossa, tapakset mielessä. Pitäisiköhän pitää myös oluet kielellä?

    ReplyDelete

Tha :)