Wednesday, March 12, 2014

Cong you bing

Cong you bing on suosittu kiinalainen (katu)ruoka. Sen valmistustekniikoissa on pieniä eroja, mutta periaate on melko sama kuin voitaikinassa. Pannukakusta on tarkoitus saada voitaikinasta paistetun leivonnaisen tapaan lehtevä, rapea ja monikerroksinen. Voin sijaan taikinan väliin tulee seesamiöljyä. Myös täytteissä on eroja, mutta perinteisesti väliin laitetaan vihersipulia (kevätsipulia).

Kiinalaiset vihersipulipannukakut
Chinese Scallion Pancakes

Taikina tehdään kiehuvaan veteen. Tämä ainakin siksi, että taikinaa on helpompi käsitellä. Eron huomaa verratessa pizzataikinaan. Kylmään veteen tehty taikina vaatii hieman pidemmän lepoajan. 

Soijadippi sopii pannukakkujen kylkeen.
Soy dip goes well with the pancakes.

Pannukakut nautitaan esim. soija- tai chilidipin kera. Niin helppoja tehdä ja aivan täydellisiä herkutteluhetkiin!

2 annosta

Pannukakut:
2,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl sormisuolaa
1,25 ml kiehuvaa vettä
1,5 tl öljyä + paistamiseen
1,5 tl seesamiöljyä
2 vihersipulia silputtuna (enemmän kuin kuvassa alla)

  1. Sekoita syömäpuikkojen avulla keskenään jauhot, suola, vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeä, n. 10 minuuttia. Kääri tuorekelmuun ja anna levätä 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy. Voitele seesamiöljyllä ja ripottele pinnalle sipulisilppu. Rullaa pitkältä sivulta sikarin muotoiseksi. Muotoile (saumapuoli sisällä) spiraaliksi ja aseta ulkopuolella oleva pää spiraalin alle. Taputtele ohuemmaksi ja kauli litteähköksi. Toista toiselle taikinapallolle.
  3. How to: Cong you bing
  4. Kuumenna n. 1 rkl öljyä melko kuumalla paistinpannulla. Paista pannukakkua n. 3 minuuttia per puoli, kunnes rapea. Valuta talouspaperin päällä. Paloittele kiekot ja tarjoile soijadipin kera.
Soijadippi:
Oman maun mukaan seuraavia
½ dl soijaa
0,25 ml riisiviinietikkaa
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl ruokakodesokeria
4 kpl bird's eye chiliä
loraus seesamiöljyä
  1. Sekoita aineset keskenään.
How to: Soy dip

Cong you bing, or Chinese Scallion Pancake, is a popular Chinese (street) food. It is supposed to be leafy, crispy and multi-layered like puff pastry. Instead of butter it has sesame oil between the dough layers. Serve with soy or chili dip and relish!

For 2 people

Pancakes:
2,5 dl flour
1/4 tsp kosher salt
1,25 ml boiling water
1,5 tsp vegetable oil + for frying
1,5 tsp sesame oil
2 scallions, thinly sliced (more that in the picture above)
  1. Use chopsticks and stir together flour, salt, hot water and oil. Knead dough until soft, for about 10 minutes. Cover with plastic wrap and let rest for 20 minutes.
  2. (See photo above) Divide the dough in two. Roll into thin square. Brush with sesame oil nd sprinkle the scallions on top. Starting from the long side, roll into cigar shape. Wrap the cigar around itself to form a spiral (seam side in) and tuck the end underneath. Flatten gently with your hand and roll out into quiten thin disk. Repeat with the other dough ball. 
  3. Heat oil in a skillet on quite hot heat. Cook pancake on both sides for about 3 minutes until crispy. Drain on paper towel. Cut into wedges. Serve with soy dip.
Soy dip:
According to taste:
½ dl soy sauce
0,25 ml rice wine vinegar
1 tsp sesame seeds
1 tbsp brown sugar
4 bird's eye chili
splash of sesame oil
  1. Mix the ingredient together.
Yummy goodness!

No comments:

Post a Comment

Tha :)