Friday, July 18, 2014

Kuumottava fetapasta / Pasta with Feta and Chili

Tein eilen lounaaksi niin herkullista ja helppoa pastaa, että päätin hetken mielijohteesta osallistua #Somekokki-kisaan. Valitsin Tuomaksen tiimin, sillä jotenkin hänen videonsa liikutti. :)

Yksinkertaisuudessaan suun täyttävä ja räjäyttävä täyteläinen kasvisruoka. Jos tykkäät, käy peukuttamassa, kiitos!

Trofie-pastaa

Ainesten määrät ovat suunta-antavia. Jokainen laittaa oman maun mukaan.

2:lle hengelle

Ainekset:
250 g trofie-pastaa
100 g fetaa murennettuna
50 g vastaraastettua parmesaaniraastetta
n. 0,5 dl pinjansiemeniä
2 rkl pestoa
3 oksan lehdet tuoretta talvikynteliä (tai jotain lempiyrttiäsi)
vastarouhittua mustapippuria maun mukaan
1/2 Goat's weed -chili siemenineen (tai yksi pieni "thai-chili", rawit tai vastaava suhteellisen pistävän makuinen chili.)

--> Talvikynteli on oiva mauste jopa korvaamaan pippurin.

Talvikynteli - pippurinen yrtti
Winter Savory - peppery herb

Valmistus:
  1. Keitä pasta al denteksi. (Lisää keitinveteen suolaa ennen pastan lisäämistä.)
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
  3. Hienonna talvikyntelin lehdet ja chili.
  4. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile heti.

Goat's Weed -chili

The amount of different ingredients is totally up to you! 

For 2 people

Ingredients:
250 g trofie pasta
100 g feta cheese, crumbled
50 g fresh parmesan cheese, grated
about 0,5 dl pine nuts
2 tbsp pesto sauce
leaves of 3 fresh Winter Savory sprigs (or your favourite herb)
Fresh ground black pepper
1/2 Goat's weed chili with seeds (or 1 small Thai chili, Rawit or other)

Method:
  1. Cook the pasta al denteksi. (Add salt in water before pasta)
  2. Roast the pine nuts on a dry skillet until golden.
  3. Chop the Winter Savory and chili.
  4. Mix all the ingredients together and serve immediately.

No comments:

Post a Comment

Tha :)