Monday, July 9, 2018

Peter Pepper Red on lähinnä hauskaa kasvatettavaa

(Klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä terävämmän kuvan. Blogger huonontaa kuvien laadun.)

Peter Pepperin podit alkavat pikku hiljaa punastelemaan. Palon muoto on toisinaan vähän fallinen ja aina hyvin ryppyinen. Näyttää siltä, että podi on alkanut kuivumaan ennen aikojaan. Otin kuvat parisen viikkoa sitten, joten nyt puskat ovat jo hieman suurempia.

Peter Pepper Red, joka on kasvanut länsi-/luoteisparvekkella.

Sisällä keittiön ikkunalla kasvanut chili on saanut tyytyä pienempään ruukkuun ja on osittain siitä syystä paljon pienempi. Jostain kaupan yrtistä on tullut ripsiäisiä sisällä oleviin chileihin! Voi kerpele. Ulkona olevissa ei ole mitään, joten aika odotamatonta taas.

Peter Pepper Red, joka majailee keittiön ikkunalla.

Peter Pepper on suunnilleen Jalapeñon vahvuista, eli ei mitenkään supertulinen. Maku on perus annuum, eli pistävä eikä mitenkään erityisen maukas. Sopii silti kokkailuihin ja esimerkiksi italialainen tomaatinen pastakastike tykkää tästä. En kaipaa hyvin haudutettuun makeahkoon tomaattikastikkeeseen kovin aromaattisia makuja, joten tämä on siihen ihan passeli.

Podit kiemurtelevat itsensä ympäri ja välillä muoto on mitä kummallisin.

Täytynee miettiä jotain säilöntämuotoja syksymällä, kun lopullinen sato kypsyy.

Kuivunut? Ei sentään.

ps. jos joku osaa selittää miksi Blogger suttaa kuvan laatua, vaikka valitsisi "alkuperäinen koko", olisi kiva kuulla! 

2 comments:

  1. Replies
    1. Se on aika pistävä ja melko vahva. Ei mitenkään kovin aromaattinen.

      Delete

Tha :)