Thursday, July 26, 2012

Pasta Bolognese

(Also in English)
Noniin. Aloitetaan vaikka tällaisella perushelpolla, mutta vähättelemättä herkullisella postauksella "Bolognesekastike". Hipsuissa siitä syystä, että ensinnäkin bolognesekastiketta, jota haudutetaan vain pastankeittämisen ajan sanotaan jauhelihakastikkeeksi ja toiseksi yksi tärkeä aines puuttui, eli punaviini! Bolognese kuulostaa hienommalta. :) Päälle tietysti kourallinen tuoretta parmesaaniraastetta ja tuoreyrttejä, joita IndoorGarden tällä kertaa tarjosi.

Mielettömän hyvä innovaatio tuo IndoorGarden, muuten. Saa tuoreyrttejä ympäri vuoden. Parhaiten oman kokemukseni mukaan siinä viihtyvät ainakin basilika, ruohosipuli, rosmariini, sitruunamelissa ja persilja. Paras hankinta tähän keittiöön heti kunnon veitsien jälkeen.

Jokainen varmaan osaa valmistaa j.lihakastikkeen, mutta siltä varalta ettei, on oheen liitetty resepti. Muokata sitä voi ja kannattaakin omiin makumieltymyksiin sopivaksi.

rypsiöljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
pari kevätsipulia ja porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl yrttituorejuustoa
1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa
70 g tomaattisosetta
mausteita (esim. paprikajauhetta, suolaa, mustapippurirouhetta, 5-pippuria, herbes de provencea)
päälle parmesaaniraastetta & tuoreyrttejä
  1. Kuumenna rypsiöljy pannussa pilkottujen kasvisten ja paprikajauheen kera.
  2. Paista jauheliha.
  3. Lisää loput ainekset, sekoita ja keitä pasta.
  4. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinnalle tuoreyrttejä.
Pasta Bolognese
Okay, so let's start with a simple yet delicious food like sauce "Bolognese". With quotation marks as you wouldn't prepare a real Bolognese sauce as I did. Firstly you should let it simmer more than it takes you to cook pasta. Secondly you would have red wine in the recipe. But hey, Bolognese sounds fancier than minced meat sauce. :) For garnish, or course handful of freshly grated parmesan and some fresh herbs offerd by our IndoorGarden.

IndoorGarden is a great innovation, indeed. The best purchase for our kitchen right after a good set of knives.

You most probably know how to make this dish but if not here's the recipe. Customize it to suit your taste.

oil
400 g beef minced meat
2 spring onions and carrots
1 garlic clove
2 tbsp herb cream cheese
1 can chili seasoned crushed tomato
70 g tomato paste
spices (eg. paprika, salt, ground black pepper, five pepper, herbes de provence)
for garnish freshly grated parmesan cheese & fresh herbs
  1. Heat the oil in a sauce pan with the chopped veggies and paprika.
  2. Fry the minced meat.
  3. Add remaining ingredients, stir and cook the pasta.
  4. Grate the Parmesan cheese on top and sprinkle with fresh herbs.

No comments:

Post a Comment

Tha :)