Thursday, March 21, 2013

Hakatut potut / Beat up Potatoes

Ehkä huvittavaa, mutta yksi lempiruoistani on peruna kaikissa muodoissaan. Ensimmäinen asia, mitä halusin syödä Aasian matkan jälkeen pari viikkoa sitten oli "Perunaa ja jotain".

<off topic>Peruna on yksi syy, miksi karppaaminen ei ole mun juttu. Itseasiassa mikään dieetti, missä kartellaan jotain tiettyä energiaravintoainetta ei ole mun juttu...</off topic>

En olisi ehkä tätä reseptiä koskaan postannut, ellei Minna olisi kertonut lytätyistä potuista. Tekniikka on hieman eri, mutta aggressiivisuudessaan samansuuntainen. :) Parhaan tuloksen saat, kun käytät jauhoisia perunoita!

Hakatut perunat
Beat up potatoes

jauhoisia perunoita
reiluhkosti voita
ruohosipulia (tai muita tuoreyrttejä)
suolaa
  1. Kuori perunat ja keitä suolavedessä kypsäksi.
  2. Valuta vesi pois. Heitä sekaan voita ja yrttisilppua. Mausta suolalla.
  3. Laita kansi kattilan päälle ja ravistele raivokkaasti, kunnes koostumus miellyttää.

Perhaps a bit amusing, but one of my favorite foods is potato. The first thing that I craved for after our trip to Asia two weeks ago was "Potatoes with something".

<off topic>Potato is one of the reasons why low-carb diets are not my thing. Actually, any diet that tells you to avoid certain energy nutrients is not my thing.</off topic>

You'll get the best result with floury potatoes.

floury potatoes
generously butter
chives (or other fresh herbs)
salt
  1. Peel the potatoes ja boil in salted water until done.
  2. Drain the water off. Toss in butter and chopped fresh herbs. Season with salt.
  3. Put the lid on and shake until the consistency is desired.

4 comments:

  1. No ehdottomasti meni kokeiluun :)!

    ReplyDelete
  2. Kyllä potut on ihania, etenkin runsaalla voilla ;) odotan jo vesi kielellä kesää ja uunia perunoita <3

    ReplyDelete

Tha :)