Tänään illalla nautitaan sattumalta Suomi-menu: alkuun kermaista korvasienikeittoa, pääruoaksi poron paahtopaistia, kermaista kastiketta, puolukoita ja puikulaperunoita. Seuraksi leivoin äsken mausteisia puolukkapatonkeja.
Puolukkapatonkeja. Puolukan voi nähdä, kun oikein tihrustaa. :) Lingonberry baguettes. |
Rapsakkaa patonkia... Crispy baguettes... |
Leipien kannattaa antaa jäähtyä pellillä hetken aikaa. You want to let the baguettes cool on the tray for a while. |
We're having a Finnish dinner tonigh: creamy false morel soup, reindeer roast beef with creamy sauce, lingonberries and Lappish potatoes. I also baked lingonberry baguettes which I though would go well with the flavours. We'll see. ;)
These baguettes have lot of flavour. The dough contains: wheat, rye and graham flour, sunflower and flax seeds, ground anise, dark syrup and lingonberries. Before putting in the oven, they are sprinkled with kosher salt and fresh rosemary. The scent in our kitchen was amazing!
Aikamoinen menu :) enpä ole tainnut koskaan puolukkaista leipää maistaa, mutta tämä olisi kyllä hauska kokeilla!
ReplyDeleteKannattaa kokeilla. Oli oikein kivaa vaihtelua.
DeleteÄlyttömän hyvän näköisiä!
ReplyDeleteTosi hauska idea tää sun leipähaaste!
Antaa kivasti motivaatiota leipomiseen, kun on joku tavoite. Vaikka on se kivaa puuhaa muutenkin. :)
DeleteNää on varmast iha sika hyvii!
ReplyDeleteOlivat kyllä. Puolukka oli kiva lisä.
Delete