Saturday, December 1, 2012

Nokkossämpylät (2/71) Stinging Nettle Buns

Postaus liittyy Leivän juurilla -haasteeseen, jossa käyn läpi kaikki kirjan reseptit.

Ensilukemalla nokkossämpyläresepti kuulosti hyvältä mozzarellatäytteineen...

Mozzarellatäytteinen nokkossämpylä.
A Stinging Nettle Bun filled with mozzarella cheese.
En kyllä varsinaisesti voi kehua tätä reseptiä. Oliko oikeasti tarkoitus laittaa puolen litran taikinaan 2 rkl sormisuolaa, vai oliko käynyt käännöskukkanen? Makuasioita, mutta ainakin omaan makuuni suolan määrä oli aivan liian suuri.

Sämpylöiden pintaan kuului ripotella siemensekoitusta.
The surface of the buns was supposed to be sprinkled with seed mix.
Sämpylöiden pyörittelyä täytyy vielä treenata.

Taikinasta tuli pinaattikeiton näköistä nokkosen vuoksi ja paistettuna sämpylät olisivat sopineet vaikka Halloweenpöytään. :) Ihan nättejä, mutta silti vähän luotaantyöntävän värisiä?

Vihreä taikina.
The green dough.
This post is about the bread challenge where i go through all the recipes in a bread cookbook.

At first, the recipe sounded good with the mozzarella and all. Sadly, the end result was too salty flavor. The half liter (2.1 cups) batter caller for 2 tbsp of kosher salt! A matter of taste but I think it was too much.

2 comments:

  1. Minusta ovat nättejä eivätkä mitenkään luotaantyöntävän näköisiä.Harmi,että noihin tuli liikaa suolaa.Meillä nokkoset ovat nyt vasta kasvamassa,mutta ehkä pian niitäkin taas löytää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehkä vähän voimakas ilmaisu, ehkä paremminkin erikoisen värisiä. Olisivat olleet parempia tosiaan vähemmällä määrällä suolaa.

      Delete

Tha :)