Beurre au Citron on muunnelma Beurre blanc -kastikkeesta.
n. 1,2 dl kastiketta
0,6 dl sitruunamehua (eli n. 1 sitruuna)
1/8 tl suolaa
ripaus valkopippuria
115 g voita kuutioituna 8 palaan
2-3 rkl kiehuvaa kala- tai kasvislientä tai vettä
- Keitä kasaan sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria, kunnes lientä on jäljellä 1 rkl.
- Ota pois liedeltä ja vatkaa nopeasti joukkoon kaksi voikuutiota. Laita takaisin liedelle erittäin miedolle lämmölle ja vatkaa loput voikuutiot sekaan pala kerrallaan, kunnes kastike on kermaista ja paksua. Ota heti pois liedeltä.
- Lämmitä kastike sekoittamalla vähitellen kuuma neste kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarkista maku tarjoile lämpimästä kastikekulhosta.
Sitruuna-voikastike Julia Childin tapaan. Lemon Butter Sauce à la Julia Child. |
For about ½ cup
1/4 cup lemon juice
1/8 tsp salt
pinch of white pepper
4 ounces (1 stick) chilled butter cut into 8 pieces
2 to 3 Tb hot fish or vegetable stock or hot water
- Boil down the lemon juice with salt and pepper until it has reduced to 1 tablespoon.
- Remove from heat and immediately beat in 2 pieces of chilled butter. Set over very low heat and beat in rest of the butter, a piece at a time, to make a thick, creamy sauce. Immediately remove from heat.
- Just before serving, beat in the hot liquid by driblets to warm the sauce. Correct seasoning and serve in a barely warmed sauceboat.
Apua, tämä on varmasti herkkua. Sitruuna ja voi on niin upea yhdistelmä :) olisipa jo kevät ja parsa-aika ;)
ReplyDeleteOli ihanaa couscous-kuorrutetun siian ja pottumuusin kera!
DeleteParsakaudella ehkä ihan pakko kokeilla tätä, Julia tietää parhaiten :D. Hyvää joulua!
ReplyDelete