Pääsin testaamaan uunini tehoja, sillä leivät paistetaan 275°:ssa! Pizzatkin olen paistanut aina max 250°:ssa. Leivät paistuivat melko äkkiä: aikaa taisi kulua 8 minuuttia ohjeen 12-15 minuutin sijaan. Reikä keskellä leipää kuulemma lyhentää paistoaikaa. "Reikä", joka oli muurautunut umpeen jo ennen paistoa.
Kirjan mukaan leivän nimi juontaa juurensa aikaan, jolloin jauhot jauhettiin kotona.
Leivän leipominen on palkitsevaa monella tapaa. Baking bread is a rewarding in many ways. |
Sileä pinta, ei repeilyä! Smooth surface, no blowing up! |
Tuhti sisus. The hefty inside. |
I got to test my oven with this recipe: the breads were baked in a 275 C (525 F) degree oven! The breads baked quite quickly, it took only about 8 minutes even though the recipe said 12 to 15 minutes. The hole in the middle shortens the baking time. "Hole" which was closed up before they were even put in the oven.
Almost half of the flour is graham flour, so the bread is pretty hefty. The flavor is full-flavoured and partly due to the use of butter in the dough. The bread is perhaps best as is or with a little coat of butter. I'd imagine a salmon soup would be a good match for this.
Voi leipä!
ReplyDeleteTuoksun voi melkein tuntea näytön läpi..
Mun pitäis kans jaksaa tehdä itse leipää, kun ei se kuitenkaan niin vaikeaa ole ja ihan niinkuin kirjoitit, palkitsee kyllä tekijänsä..
Arkena sitä vaan taitaa olla usein niin väsynyt. ;) Hyvän leivän tekeminen saa iloiselle mielelle.
Delete