Thursday, November 29, 2012

Focaccia (1/71)

Tästä se lähtee! Leivän juurilla -haasteen ensimmäinen postaus is here. Lähdetään varovaisesti Focaccialla liikkeelle. Mielessä kävi jo laittaa ensimmäinen - luultavasti monista tulevista epätoivoisista yrityksistä - juuritaikinan alku pöhisemään, mutta maltoin vielä mieleni.

Vietettiin kaveripariskunnan kanssa italialaista iltaa ja tehtiin Focacciaa. Ciabatta olisi vaatinut ehkä turhan paljon vaivaa siihen nähden, että listalla oli paljon muitakin herkkuja, josta syystä päädyttiin Focacciaan.

Italialainen leipä, Focaccia
Italian bread, Focaccia
Helppotekoisuutensa, varioitavuutensa ja herkullisuutensa vuoksi Focaccia on yksi parhaista leivistä. Kokeile dipata leipää korkealaatuiseen oliiviöljyyn ja punaiseen balsamicoon!

Vuosikertabalsamicoa suoraan Italiasta, voe tokkiinsa.
Vintage Red Balsamic vinegar straight from Italy.
Reseptin mukaan pinnalle ripotellaan sormisuolaa. Ei huono idea ollenkaan!

Focaccia valmisteilla.
Focaccia in the making. Sprinkle some kosher salt on top.
 Here it is! The first post of my Bread Challenge. 70 to go then...

We had an Italian dinner with our friends and made, among other things, Focaccia. Ciabatta would have been too time consuming to make with all the other dishes, so we chose Focaccia.

Focaccia is very easy to make, and with just little adjustments can be made to suit any taste. Try it with good quality olive oil and vintage balsamic vinegar!

2 comments:

  1. Hyvän näköinen focaccia! Minä pidän todella paljon leivän teosta,mutta teen sitä äärimmäisen harvoin;vilja hieman turvottaa ,vaikka ei minulla mitään herkkyyttä sen suhteen ole todettu.
    Ihana tuo balsamicopullo!

    ReplyDelete
  2. Foccaciaa meillä tehdään melkein viikottain. Aina yhtä ihanaa! Sormisuola on ihan parasta! Sitä kun ripottelee sattumiks niin hyvä tulee :)

    ReplyDelete

Tha :)