Thursday, November 8, 2012

Laukauksia viulukotelosta... Ravintola Uunisaari / Restaurant Uunisaari

Juhlimme tasan kaksi kuukautta sitten häitämme. Sekä vihkiminen että juhliminen tapahtui Kaivopuiston edustalla sijaitsevassa kauniissa Uunisaaressa. Paikka on tunnettu uimarannastaan ja saunoistaan, mutta yllättävän moni ei ole kuullut paikalla toimivasta ravintolasta. Olen ajatellut kirjoittavani tänne blogiin toisinaan myös ravintolajuttuja ja tämä olkoon ensimmäinen laatuaan. Uskon tästä olevan iloa ja hyötyä myös tuleville hääpareille.

Kaikkien kuvien © Mikko Linsén. Voin suositella Mikkoa hääkuvaajaksi! Kaikki meni niin kuin oltiin suunniteltu ja kuvista tuli upeita. Teemana häissämme oli railakas 1920-luku ja oli ilo saada ikuistettua kaikki ammattikuvaajan avulla.

Ravintola Uunisaari
Restaurant Uunisaari
Tilat

Uunisaaressa on mahdollista vuokrata ravintola ja/tai kahvila. Ravintolaan mahtuu 120 henkeä, mutta viihtyvyyden kannalta en ehkä kutsuisi tupaan täyteen. Kahvila vetää 70 henkeä. WC-tilat ovat ravintolan ja kahvilan yhteiset. Ravintolan perältä löytyy kabinetti, joka on myös vuokrattavissa.

Ravintolan tilavuokran kuittasimme riittävän monella vieraalla. Ravintolan puolella on tilava katettu terassi. Onneksi päivä oli kaunis ja katos oli turha. Hetken aikaa ropisi, mutta suurin osa päivästä oli aurinkoinen.

Ravintolan katettu terassi
The terrace with a deck
Olin iloinen siitä, että ravintolan tuolit oli juuri uusittu. Vanhat wanhojentanssien punaiset tuolit oli vaihdettu tyylikkäisiin tummiin. Hintaan sisältyi yksi kukka per pöytä, kankaiset valkoiset liinat ja muut perusastiastot. Takana sijaitseva kabinetti oli vuokrattavissa 150 €:n hintaan. Otimme sen tietenkin.

Ravintola Uunisaaren sali
The Uunisaari Restaurant
Pöytä"numeroina" oli erilaisia 1920-lukuun liittyviä henkilöitä ja asioita, kuten Art Deco, Paavo Nurmi ja Jazz.
As our table "numbers" we had 1920's people and topics like Art Deco, Paavo Nurmi and Jazz.
Tyylikäs kattaus kruunaa illallisen. Huomaa alkoholiresepti plaseerauksessa. ;)
A chic setting will make all the difference. Notice the liquor prescriptions as name cards. ;)
Kabinetti, jossa on myös oma puuterointihuone.
The cabinet which has its own powder room.
Ravintolan puolella on pari kertaa vuodessa viritettävä piano ja tilaa bändille. (Mulla tuli tosta lauseen lopusta mieleen Hyacinth Bucket.)

Tila riitti hyvin triolle ja tanssilattialle.
There was enough room for a band and dance floor.
Tarjoilut

Koska menimme paikalle Uunisaareen kuvattavaksi ja järjestelemään paikkoja jo 11 aikaan, tarvittiin lounasta. Nautimme kaikki taivaallista vuohenjuustosalaattia...Aivan täydellistä.

Vuohenjuustosalaatti
Our delicious lunch, Goat cheese salad
Häiden menun sisällön suunnittelin pitkälti minä. Tähän meni ehkä eniten aikaa koko hääsuunnittelussa. Sain mieheltä toki apua lopullisten ruokien valitsemiseen. Ravintolahenkilökunta oli tosi avuliasta ja ammattitaitoista. Kävimme menuehdotelman yhdessä läpi ja heiltä tuli muutosehdotus kalan kastikkeeseen, joka sitten vaihdettiinkin.

Alkuruoat: Caesarsalaattia, Mummon kurkkuja, Vihreitä salaatteja + Vinaigrettea, Paahdetut kirsikkatomaatit, Konjakkigraavattua lohta, Paholaisen munia, Italialaisia lihapullia, Perunakroketteja, Leipälajitelma ja leipätikkuja + levitteet.
Pääruoat: Härän paahtopaistia, Keitettyä perunaa, Hollandaisekastiketta ja Paahdettua siikaa, Sitruunaruoho-voikastiketta, Uunijuureksia.
Jälkiruoka: New York Cheesecake ja Vadelmamelba, Panda makeisia, kahvi/tee.

Teeman mukainen, 1920-luvun menu
1920's menu

Pandan tarjoamia Karkkibuffetin antimia
Candy buffet with Finnish Panda sweets
 Baaritiski on itsessään hieno ilmestys ravintolan kulmassa ja senkin palvelu pelasi moitteettomasti.

The "speakeasy"
Häävieraat ylistivät paikan ruokaa. Kukapa haukkuisi ruokaa hääparille? No, silti uskon arvioita, sillä olin itse samaa mieltä. Eräs ystäväni ihastui perunakroketteihin niin kovasti, että on häiden jälkeen yrittänyt löytää vastaavaa tuotetta kaupoista. :) Pieni miinus annettakoon hieman kumisille uunijuureksille, mutta muuten ruoan arvosanaksi annan 9,5!

Alkuruokia ja jälkiruokaa/Starters and dessert:

Kaksilinjainen buffet
Double-sided buffet
Paholaisen munia
Deviled eggs
Vihreitä salaatteja ja vinaigrettea
Green salads and vinaigrette
Perunakroketit "pötköt"
Potato croquettes
Konjakkigraavattua lohta
Cognac graw lax
Italialaiset lihapullat
Italian meatballs
Paahdetut kirsikkatomaatit
Roasted cherry tomatoes
New York Cheesecake ja Vadelmamelbaa
New York Cheesecake with Raspberry melba
Hauskaa, kun on hyvää ruokaa. ;)
It's fun when you're having great food. ;)
Kokemus

Ravintola Uunisaaren myyntiosasto voisi hieman skarpata. Ymmärrän kiireen, mutta samoja asioita sai tiedustella useaan otteeseen ja hampaita kiristeltiin. Ravintolan henkilökunta on todella ystävällistä ja asiansa osaavaa. Joka kerta Uunisaaressa käytyämme jäi fiilis, että asiakasta kuunnellaan ja henkilökunta on paikalla juuri meitä varten. Kaiken kaikkiaan palvelu, tarjonta ja paikka on lähes täysi kymppi. Edes suhteellisen korkea hinta ei häiritse, kun vastine on näin täydellinen päivä!In English

We had our wedding at the beautiful island of Uunisaari, close to the centre of Helsinki, Finland. This will be my first "review", if you can call my contribution in English that. ;)

The Venue

Uunisaari island is really beautiful and known for its saunas and beach. I was surpsiser to learn how few had heard about the Uunisaari restaurant/café operating there! I'm hoping my little notes will help other brides and grooms who're planning to have their wedding at Uunisaari.

The restaurant takes up to 120 people and the café 70 people sitting down. I believe 120 would be too crowded, though. The restaurant and café have shared toilets so you may want to rent the cabinet at the back of the restaurant. It cost us 150 € and was totally worth it. The restaurant's bar is really chic.

The restaurant has a decked terrace, which is great as the weather is unpredictable here.

The Food

The food was superb and the staff professional. We planned the menu for our Roaring 1920's wedding ourselves. It took forever as I wanted to have the most delicious and maybe even authentic menu! We had a meeting with the restaurant staff and only had to change the sauce for the fish. Everything else was prepared as planned. Our menu was:

Starters: Caesar salad, Pickled cucumbers, Green salad + vinaigrette, Roasted cherry tomatoes, Cognac graw lax, Deviled eggs, Italian meatballs, Potato croquettes, Bread and breadsticks + spreads.
Main courses: Roast beef, Boiled potaoes, Sauce Hollandaise and Roasted whitefish, lemongrass butter sauce, Oven roasted vegetables.
Dessrt: New York Cheesecake and Raspberry melba, Panda sweets, coffee/tea.

The Conclusion

I would recommend the Uunisaari Restaurant for anyone who wishes to have a memorable and no-stress wedding day in Helsinki!

7 comments:

 1. Vaikuttaa hienolta paikalta ja muistan miten vaikeaa se oli päättää menu häihin. Hyvältä kuulostavaan olit päätynyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis. Olisi mukava kuulla niitä omia kokemuksiasi.

   Delete
  2. Meidät vihittiin 6v sitten Rukalla Juhannuskallion laella ja hääjuhla oli Chalet RukaPeakissa. Ja kun lapissa kerran oltiin oli menu sen mukainen eli Poronkäristystä, puikuloita, lapin rieskaa, leipäjuustosalaattia ja lakkakakkua. Sen tarkemmin en enää oikein edes muista :D.

   Delete
  3. Kuulostaa kyllä juuri "oikealta". Ei voisi paremmin valita tuossa miljöössä. Toisaalta jos saisin maistaa tuollaista menua, olisin onnellinen. Suomalainen ruoka parhaimmillaan.

   Delete
 2. Ja pakko vielä mainita, että rakastan puikulaperunoita! ;)

  ReplyDelete
 3. Upea puku ja kaunis morsian! Ja teemakin vielä todella tyylikäs :)
  Kuulostaa erittäin herkulliselta häämenulta.

  ReplyDelete

Tha :)