Pääsin noudattelemaan hieman hävikistä herkuksi -teemaakin, kun hyödynsin vispikerman, joka jäi Sachenkakkukahvittelusta ja viikonlopulta jääneen avatun valkoviinin.
Sahrami-omenarisotto ei ole liian makea, vaan paremminkin pirteän hapokas. Kerma pehmentää makua juuri sopivasti. Jälkiruoka, jota voi tuunata omaan makuunsa helposti!
Makea sahrami-omenarisotto Sweet Saffron Apple Risotto |
2 rkl voita
2 dl omenakuutioita + pirskaus sitruunamehua (½ iso Granny Smith)
sahramia oman maun mukaan (laitoin ehkä ½ tl kukintoja)
½ tl kanelia
2 rkl kotitekoista omenahilloa
1 rkl vaahterasiirappia
1,5 dl risottoriisiä
0,75 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuivaa omenasiideriä
3,5 - 4 dl vettä
½ dl vatkattua vispikermaa
- Sulata rasva keskilämmöllä. Lisää omenat, kaneli, omenahillo ja siirappi ja kypsennä pehmeäksi.
- Lisää riisi ja kypsennä pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Hiero sahrami kämmenellä hienoksi ja liuota tilkkaan vettä. Kaada sahrami ja viini pannuun ja kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes suurin osa viinistä on imeytynyt.
- Lisää siideri ja keittele, kunnes lähes haihtunut. Jatka lisäten n. 1 - 1,5 dl vettä kerrallaan ja kypsennä, kunnes riisi on sopivan kypsyistä. Lisää lopuksi kermavaahto, sekoita ja anna olla hetken aikaa kannen alla. Tarjoile lämpimänä.
This was something I came up with as I was pondering what to cook for a food challenge this month. The topic is simply apple.
This Saffron Apple Risotto isn't too sweet, but rather fresh. The cream softens the acidic flavor just enough.
Dessert, which can be easilly personalized to suit any taste!
4 servings
2 tbsp butter
2 dl apple cubes + dashes of lemon juice (½ large Granny Smith)
saffron to taste
½ tsp cinnamon
2 tbsp homemade apple sauce
1 tbsp maple syrup
1,5 dl risotto rice
0,75 dl dry white wine
2 dl dry apple cider
3,5 - 4 dl water
½ dl whipped whipcream
- Melt the butter over medium heat. Add the apples, cinnamon, apple sauce and syrup and cook until soft.
- Add the rice and cook for couple of minutes constantly stirring. Rub the saffron on your palm and dissolve in a drop of water. Pour the saffron and wine in the pan and cook constantly stirring until most of the wine has absorbed.
- Add the cider and cook until almost absorbed. Continue by adding 1 - 15,dl of water and cook until the rice is the right consistency. Finally add the cream, strir and let rest for a minute under a lid. Serve warm.
Hitsi tää vois sopia hyvin esim.Ankalle lisukkeeks. Veikeä ohje ja onnea kisaan :)Kiitti myös blogini linkittämisestä :)
ReplyDeleteTotta! Joku vähän tulisempi ankan koipi olisi varmasti toimiva. :) Onnea myös itsellesi!
Deleteihanan näköistä! ja jännän kuuloista...
ReplyDeleteKiitos. Ei kuitenkaan "liian jännää". ;)
DeleteKiitos. Katsotaan, josko ehtisin paneutumaan. :)
ReplyDeleteHieno idea, onnea kisaan! Itseltä jää osallistumatta kun pienin saanut oireita viime aikoina omenasta :(.
ReplyDeleteKiitos. :) Onpa harmillista. Niin yleisesti käytössä ja herkullinen hedelmä. :(
DeleteMahtava idea tehdä makea risotto! meillä syötiin eilen ihan suolaista versiota, en ole tainnut koskaan edes ajatella tekeväni makeaa versiota :)
ReplyDeleteTuli kyllä vähän mielikuvitukseton olo kun tätä luki, itse tein kisaa varten leipomuksen (!).. laitan sen tänään vielä blogiin jotta ehtii kisaan.
Leipomus omenasta on aina hyvä juttu. Älä huoli. :)
DeleteToivottavasti lähdet mukaan myös huhtikuun haasteeseen :D aiheena on suklaa!
ReplyDeleteHoukuttava aihe kyllä! Ja mielestäni tosi haastava. Saas nähdä. ;)
Delete