Ohessa panokseni Atrian Arjen nautintoja -haasteeseen. Nasotto, eli nakki"risotto" on tehty muuten hyvin paljon risoton tapaan, mutta riisin sijaan on käytetty erilaisia juureksia. Juurekset toimivat hyvin, sillä nekin sisältävät tärkkelystä riisin tapaan.
Atrian Herkkunakin maku on lihaisa, täyteläinen ja mukavan mausteinen. Täytyy todeta, että se on yksi ruokakauppojen parhaista nakeista tällä hetkellä. Halusin reseptiä kehitellessäni korostaa erityisesti nakin pippurista makua.
Nasotosta tuli kerrassaan hienostunut, voihan näin sanoa nakkiruoasta? Kermaiset, kivan suutuntuman säilyttäneet, kevyesti maustetut juureskuutiot täydentävät nakkiviipaleiden makumaailmaa. Ruoka ei ole tunkkaisen makuista, sillä valkoviini tuo siihen juuri sopivasti hapokkuutta.
Huom! Tärkein asia reseptissä on välttää juuresten kypsentämistä pehmeäksi! Mitä pienemmäksi juurekset pilkkoo, sitä nopeammin ruoka valmistuu.
Vinkki! Kannattaa myös kokeilla suikaloida juurekset mandoliinilla "pastan" muotoon.
Nasotto 2:lle
1 pkt (4 kpl, 240 g) Atria Kulinaari A-lk Herkkunakki
nokare voita
1 pieni salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g (½ kpl) palsternakkaa
100 g (½ kpl) bataattia
100 g (1 isohko) porkkanaa
100 g pala mukulaselleriä
0,75 dl kuivaa valkoviiniä (Chardonnay) tai vermuttia
4 dl kasvislientä
1 dl mascarpone-tuorejuustoa
tuoretta mustapippurirouhetta
suolaa
tuoretta lehtipersiljasilppua
Frisotto aka Frankfurter "risotto" is made pretty much like regular risotto but the rice is substituted with root vegetables. They work as well as rice, as they contain starch too!
Note! The most important thing is to avoid cooking the vegetables too soft. The smaller the cubes the faster they will cook.
Tip! You may want try slicing the vegetables with a mandolin into pasta-like form.
Frisotto for 2
240 g good quality frankfurters
knob of butter
1 small shallot
1 garlic clove
100 g (½) parsnip
100 g (½) sweet potato
100 g (1 a fairly large) carrot
100 g piece of celeriac
0,75 dl dry white wine (Chardonnay)
4 dl vegetable broth
1 dl mascarpone cheese
freshly groud black pepper
salt
fresh parsley (flat leaved)
Arjen nautintoja: Nakkeja ja kermaista juures"risottoa". |
Atrian Herkkunakin maku on lihaisa, täyteläinen ja mukavan mausteinen. Täytyy todeta, että se on yksi ruokakauppojen parhaista nakeista tällä hetkellä. Halusin reseptiä kehitellessäni korostaa erityisesti nakin pippurista makua.
Nasotosta tuli kerrassaan hienostunut, voihan näin sanoa nakkiruoasta? Kermaiset, kivan suutuntuman säilyttäneet, kevyesti maustetut juureskuutiot täydentävät nakkiviipaleiden makumaailmaa. Ruoka ei ole tunkkaisen makuista, sillä valkoviini tuo siihen juuri sopivasti hapokkuutta.
Yksinkertaista, mutta yllättävän makuista! |
Huom! Tärkein asia reseptissä on välttää juuresten kypsentämistä pehmeäksi! Mitä pienemmäksi juurekset pilkkoo, sitä nopeammin ruoka valmistuu.
Vinkki! Kannattaa myös kokeilla suikaloida juurekset mandoliinilla "pastan" muotoon.
Nasotto 2:lle
1 pkt (4 kpl, 240 g) Atria Kulinaari A-lk Herkkunakki
nokare voita
1 pieni salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g (½ kpl) palsternakkaa
100 g (½ kpl) bataattia
100 g (1 isohko) porkkanaa
100 g pala mukulaselleriä
0,75 dl kuivaa valkoviiniä (Chardonnay) tai vermuttia
4 dl kasvislientä
1 dl mascarpone-tuorejuustoa
tuoretta mustapippurirouhetta
suolaa
tuoretta lehtipersiljasilppua
- Kuutioi juurekset vajaan sentin kokoisiksi. Hienonna salottisipuli, litistä valkosipuli veitsen lappeella ja hienonna. Kuumenna kasviliemi lähes kiehuvaksi ja pidä kuumana.
- Kuumenna nakin höyrytysvesi. Kypsennä nakkeja n. 5-8 minuuttia. Kun risotto on lähes valmis, viipaloi nakit diagonaalisesti.
- Kuullota voissa (kannellisessa) paistinpannussa sipuleita pari minuuttia. Lisää juureskuutiot ja kypsennä sekoitellen leveällä lastalla pari minuuttia. Kaada sekaan valkoviini (tai vermutti) ja varmista, että neste kiehuu jatkossa hiljalleen koko ajan ja sekoittele lastalla pohjia myöten jatkuvasti. Kun viini on lähes haihtunut, lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Kun lisäät viimeisen kauhallisen, laita kansi päälle ja anna kypsyä hiljalleen al dente'ksi.
- Mausta pippurilla, suolalla ja lehtipersiljalla. Sekoita joukkoon mascarpone-tuorejuusto ja nakkiviipaleet. Tarjoile heti.
Nasotto a la Paula |
Frisotto aka Frankfurter "risotto" is made pretty much like regular risotto but the rice is substituted with root vegetables. They work as well as rice, as they contain starch too!
Note! The most important thing is to avoid cooking the vegetables too soft. The smaller the cubes the faster they will cook.
Tip! You may want try slicing the vegetables with a mandolin into pasta-like form.
Frisotto for 2
240 g good quality frankfurters
knob of butter
1 small shallot
1 garlic clove
100 g (½) parsnip
100 g (½) sweet potato
100 g (1 a fairly large) carrot
100 g piece of celeriac
0,75 dl dry white wine (Chardonnay)
4 dl vegetable broth
1 dl mascarpone cheese
freshly groud black pepper
salt
fresh parsley (flat leaved)
- Cube the root vegetables into less than 1 cm cubes. Finely chop the shallots and flatten the garlic with the side of the knife and then chop it finely. Heat the vegetable broth and let it come almost to a boil and keep it hot.
- Heat the frankfurter water and steam them until done. When the risotto is almost ready, slice the frankfurters diagonally.
- Sauté the onions in butter in a skillet for 2 minutes. Add the vegetable cubes and continue sauteeing for a couple of minutes stirring constantly with a wide spatula. Pour in the wine (or vermouth) and make sure the liquid will boil genlty from now on and stir constanlty. Once almost all the wine has cooked into the vegetables, add the first laddle of broth. When you add the last laddle of broth, put the lid on and let simmer until al dente.
- Season with pepper, salt and parsley. Mix in the mascarpone cheese and frankfurter slices. Serve immediately.
Hih, hauska idea ja osuva nimi ruoalla :)
ReplyDelete