Ensimmäinen Atrian haasteen hengessä kehittelemäni arkinen nakkiresepti yhdistää amerikkalaisen hot dogin ja brittiläisen teeleivän. Ajatus voi kuulostaa hassulta, mutta toimii. Lisäkkeiksi en käyttänyt valmiita ketsuppeja ja sinappeja, vaan tein savuisen juustokastikkeen, paahdettuja juureksia ja sinappisen raikkaan coleslaw'n. Tein eilen toisen nakkireseptin, joten en välttämättä osallistu haasteeseen juuri tällä reseptillä. Saapa nähdä!
Huom! Leivät pitää tarjoilla heti, sillä skonssi ei odota nauttijaansa. Jos leipiä jää yli, ne voi pakastaa.
Skonssihodarit 4:lle
2 pkt (á 4 kpl, 240 g) Atria Kulinaari A-lk Herkkunakki
Höyrytä nakkeja 5-8 minuuttia.
Skonssit:
2 dl grahamvehnäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
100 g voita
3 dl maitoa
päälle: vehnäleseitä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja nipistele ryynimäiseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Taputtele suorakaiteen muotoiseksi sentin paksuiseksi levyksi. Voit mitata syvyyden nakkien pituudella. Leikkaa neljään osaan poikittaissuunnassa. Kostuta vedellä ja ripottele pinnalle vehnäleseitä. Paista 250-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Juustokastike:
1 dl ruokakermaa
100 g Kippari-tuorejuustoa (tai muuta savutuorejuustoa)
Kuumenna juustokuutiot ja kerma kattilassa tasaiseksi. Kaada tarvittaessa siivilän läpi.
Paahdetut juurekset:
½ l kasviöljyä
kourallinen vehnäjauhoja, suolaa
1 punajuuri
1 palsternakka
Raasta kuoritut juurekset. Kuumenna öljy kattilassa 150-160-asteiseksi (seuraa lämpömittarilla, älä anna kuumeta liikaa). Sekoita jauhot ja suola keskenään. Ripottele jauhot juuresraasteen päälle ja pyörittele sormin tasaiseksi. Paista juuresraastetta kourallinen kerrallaan. Sekoittele tarvittaessa. Raaste kypsyy nopeasti. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään.
Coleslaw:
valkokaalia
porkkanaa
dijon-sinappia
suolaa
omenaviinietikkaa
Suikaloi saman verran kaalia ja porkkanaa. Sekoita dijon-sinappia, suolaa ja etikkaa keskenään ja kaada kasvisten päälle. Mitä enemmän etikkaa, sitä hapokkaampaa. Anna mielellään maustua ainakin pari tuntia. Säilytä viileässä.
American Hot Dog meets British Scone. Might sound funny, but actually works!
Scone Dogs for 4
8 frankfurters (240 g)
Steam cook the frankfurters (takes 5-8 minutes).
Scones:
2 dl whole wheat flour
6 dl wheat flour
1 tsp salt
3 tsp baking powder
100 g butter, room temp.
3 dl milk
on top: wheat bran
Mix the dry ingredients together and rub in the cubed butter. Stir in the milk, but do not knead. Pat out to a rectangle shape 1 cm thick. You can measure the size with your frankfurters. Cut 4 breads. Brush the tops of the breads with water and sprinkle with wheat bran. Bake in 250 C oven for about 10 minutes.
Cheese sauce:
1 dl cream
100 g cream cheese (smoke flavoured)
Heat the cheese and cream in a saucepan until smooth. Pour through a sieve, if necessary.
Fried root vegetables:
½ l vegetable oil
handful of wheat flour, salt
1 beetroot
1 parsnip
Grate the peeled root vegetables. Heat the oil in a saucepan until 150-160-degrees C (use a thermometer, do not let get too hot). Mix the flour and salt together. Sprinkle the flour over the veggies and mix with your fingers until smooth. Fry a handful at a time. Stir if necessary. They will fry quite quickly. Drain on papertowels.
Coleslaw:
white cabbage
carrot
dijon mustard
salt
cider vinegar
Shred same amount of cabbage and carrot. Stir together the Dijon mustard, salt and vinegar and pour over the vegetables. The more vinegar, the more acidic. Let stand for at least a couple of hours. Store in a cool place.
Coleslaw'n voi halutessaan laittaa leivän väliin. |
Huom! Leivät pitää tarjoilla heti, sillä skonssi ei odota nauttijaansa. Jos leipiä jää yli, ne voi pakastaa.
Skonssihodari a la Paula |
Skonssihodarit 4:lle
2 pkt (á 4 kpl, 240 g) Atria Kulinaari A-lk Herkkunakki
Höyrytä nakkeja 5-8 minuuttia.
Skonssit:
2 dl grahamvehnäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
100 g voita
3 dl maitoa
päälle: vehnäleseitä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja nipistele ryynimäiseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Taputtele suorakaiteen muotoiseksi sentin paksuiseksi levyksi. Voit mitata syvyyden nakkien pituudella. Leikkaa neljään osaan poikittaissuunnassa. Kostuta vedellä ja ripottele pinnalle vehnäleseitä. Paista 250-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Juustokastike:
1 dl ruokakermaa
100 g Kippari-tuorejuustoa (tai muuta savutuorejuustoa)
Kuumenna juustokuutiot ja kerma kattilassa tasaiseksi. Kaada tarvittaessa siivilän läpi.
Paahdetut juurekset:
½ l kasviöljyä
kourallinen vehnäjauhoja, suolaa
1 punajuuri
1 palsternakka
Raasta kuoritut juurekset. Kuumenna öljy kattilassa 150-160-asteiseksi (seuraa lämpömittarilla, älä anna kuumeta liikaa). Sekoita jauhot ja suola keskenään. Ripottele jauhot juuresraasteen päälle ja pyörittele sormin tasaiseksi. Paista juuresraastetta kourallinen kerrallaan. Sekoittele tarvittaessa. Raaste kypsyy nopeasti. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään.
Coleslaw:
valkokaalia
porkkanaa
dijon-sinappia
suolaa
omenaviinietikkaa
Suikaloi saman verran kaalia ja porkkanaa. Sekoita dijon-sinappia, suolaa ja etikkaa keskenään ja kaada kasvisten päälle. Mitä enemmän etikkaa, sitä hapokkaampaa. Anna mielellään maustua ainakin pari tuntia. Säilytä viileässä.
Palsternakka ja punajuuri ovat herkullinen vaihtoehto perinteiselle paahdetulle sipulille. |
American Hot Dog meets British Scone. Might sound funny, but actually works!
Scone Dogs for 4
8 frankfurters (240 g)
Steam cook the frankfurters (takes 5-8 minutes).
Scones:
2 dl whole wheat flour
6 dl wheat flour
1 tsp salt
3 tsp baking powder
100 g butter, room temp.
3 dl milk
on top: wheat bran
Mix the dry ingredients together and rub in the cubed butter. Stir in the milk, but do not knead. Pat out to a rectangle shape 1 cm thick. You can measure the size with your frankfurters. Cut 4 breads. Brush the tops of the breads with water and sprinkle with wheat bran. Bake in 250 C oven for about 10 minutes.
Cheese sauce:
1 dl cream
100 g cream cheese (smoke flavoured)
Heat the cheese and cream in a saucepan until smooth. Pour through a sieve, if necessary.
Fried root vegetables:
½ l vegetable oil
handful of wheat flour, salt
1 beetroot
1 parsnip
Grate the peeled root vegetables. Heat the oil in a saucepan until 150-160-degrees C (use a thermometer, do not let get too hot). Mix the flour and salt together. Sprinkle the flour over the veggies and mix with your fingers until smooth. Fry a handful at a time. Stir if necessary. They will fry quite quickly. Drain on papertowels.
Coleslaw:
white cabbage
carrot
dijon mustard
salt
cider vinegar
Shred same amount of cabbage and carrot. Stir together the Dijon mustard, salt and vinegar and pour over the vegetables. The more vinegar, the more acidic. Let stand for at least a couple of hours. Store in a cool place.
No comments:
Post a Comment
Tha :)